Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

START LA POMENI ELECTORALE!

Sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva a fost cel mai bun prilej pentru canditaţii la localele de anul viitor să-şi înceapă “binefacerile”. Din păcate, pentru aurolacul Gulie Bombonel n-a fost tocmai bine. Redăm mai jos ultimele pagini din jurnalul său personal.

14 octombrie. Sfânta Parascheva. Am mâncat de la PSD mici (destul de măricei) şi pâine coaptă la pieptul generos al Gabrielei Firea. Apoi a venit Iohannis şi ne-a servit cu cârnaţi bavarezi. Scârţanul de Meleşcanu nu ne-a servit decât cu nişte mâncare de regim, că zicea că stă rău cu fierea, dar mi-am scos pârleala când am ajuns la Nutzy Udrea care ne-a dat sarmale împăturite chiar de mânuţele ei de paraşutistă. Am avut o noapte puţin mai agitată ca de obicei, dar spre dimineaţă am reuşit să adorm.

15 octombrie. Monica Macovei ne-a omenit cu un pilaf cu carne, dar am înghiţit cu noduri, că tot ţipa la noi să mâncăm cumpătat, dacă vrem să respectăm cele zece porunci. Pe urmă ne-am dus la Tăriceanu şi am mâncat curcan la tavă şi spre seară ne-a chemat Kelemen Hunor la un gulaş stropit cu palinkă de Szeghed. Noaptea m-a cam durut stomacul, cred că de la abuzul de paprika.

16. octombrie. Ca să arate cine e bossul şi are resursele ţării pe mâna, Ponta ne-a pregătit ceva special, un elefant umplut cu cămile, care cămile erau umplute cu viţeluşi, viţeluşii erau umpluţi cu purceluşi de lapte, purceluşi cu potârnichi şi potârnichile erau umplute cu păsări colibri iar păsările colibri umplute cu de toate. Am mâncat până m-au luat cu targa…

N.R.: Din păcate, aici se încheie jurnalul. După luni întregi de cumpătare, “regimul” de campanie electorală nu i-a priit deloc bietului Gulie Bombonel. Păcat! Un vot mai puţin!