Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zicu, Luchin şi Goga vin în Zăvoi!

Oficialii şi fotbaliştii de la CSM Râmnicu şi-au dorit un meci cu Steaua, Dinamo, Petrolul, Astra sau Viitorul Constanţa în şaisprezecimile Cupei României la fotbal după eliminarea spectaculoasă a medieşenilor de la Gaz Metan. Până la urmă, sorţii au decis ca Viperele Albastre să întâlnească o fostă colegă de campionat, ACS Politehnica Timişoara. Partida va avea loc în sistem eliminatoriu, pe 22, 23 sau 24 septembrie, cel mai probabil la Râmnicu Vâlcea. Într-o singură situaţie, puţin probabilă, disputa ar putea să fir mutată pe un alt stadion, dacă o să fie televizat în nocturnă. În acest caz stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti este cea mai apropiată bază sportivă cu nocturnă. Cum televiziunile care deţin drepturile pentru Cupa României şi-au manifestat deja interesul pentru Dinamo, Steaua şi Astra, iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea vor vedea la lucru o echipă de primă ligă după ce în sezonul trecut CSM a adus pe CSMS Iaşi.

Mulţi fotbalişti cu nume la Timişoara

ACS Politehnica Timişoara are un lot numeros, cu multe nume mari: Ianis Zicu, Marius Croitorul, Srgian Luchin, Dorin Goga, Alexandru Curtean, Robert Elek, Gabriel Cânu sau Cristian Scutaru. În primul eşalon, bănăţenii sunt pe poziţia a 11-a, cu opt puncte obţinute din două victorii şi două rezultate de egalitate. ACS Poli a rămas în cursă şi în Cupa Ligii după ce a eliminat pe Petrolul Ploieşti, scor 1-0.

Mai buni ca ei în sezonul trecut

În sezonul trecut ACS Poli Timişoara şi CSM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit de două ori în Seria a II-a a eşalonului inferior. Prima confruntare a avut loc în Zăvoi, echipa noastră, antrenată de Erik Lincar, impunându-se cu 1-0 după golul marcat din lovitură de la 11 metri de Coman. În retur, cu Alex Pelici pe banca tehnică, Viperele au reuşit un rezultat de egalitate alb.

Pelici şi Staicu, timişoreni get-beget

Interesant este că la CSM Râmnicu Vâlcea sunt şi doi timişoreni get-beget. Astfel, în oraşul bănăţean s-au născut tehnicianul Alxandru Pelici şi atacantul Marius Staicu. Alex şi-a făcut junioratul de fotbalist la o echipă din Timişoara, SS Progresul pentru care a şi evoluat timp de cinci ani. Alte patru sezoane a jucat pentru fosta Politehnica Timişoara. Antrenorul formaţiei noastre nu a antrenat-o, însă, pe Poli Timişoara. Şi Marius Staicu este timişorean get-beget. “Staikone” a evoluat pentru Politehnica Timişoara, inclusiv în primul eşalon.

Programul complet al şaisprezecimilor:

SC Bacău (2) – CS U Craiova
Unirea Tărlungeni (2) – Petrolul
U Cluj (2) – Steaua
CS Balotești (2) – CFR Cluj
Unirea Brânceni (2) – Astra
ACS Bucovina Pojorîta (2) – ASA Tg. Mureş
CS Mioveni (2) – FC Botoşani
Baia Mare (2) – FC Voluntari
Ripensia Timişoara (4) – Viitorul Constanţa
ACS Berceni (2) – CSMS Iaşi
CSM Rm. Vâlcea (2) – ACS Poli Timişoara
CF Brăila (2) – Dinamo Bucureşti
ASA Tg. Mureş 2 (4) – Chiajna
UTA (2) – Pandurii
Rapid CFR Suceava (2) – FC Braşov (2)
Viitorul 2 Constanţa (3) – Academica Clinceni (2)