Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un meci cât un campionat la Ploieşti

Handbalistele de la HCM se pot detaşa la cinci puncte avans dacă le înving, din nou, pe ploieştence

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au reuşit două victorii din trei posibile în acest start de retur de campionat şi sunt în cărţi pentru îndeplinirea obiectivului propus – calificarea în turneul de play-off al Ligii Naţionale. Azi, de la ora 18.30, elevele lui Dumitru Muşi şi Maria Torok Duca au de disputat un meci decisiv, în deplasare cu CSM Ploieşti, echipă cu care se află în luptă directă pentru poziţia a opta a clasamentului. De la înfiinţare, gruparea olteană a reuşit mai mereu să le învingă pe ploieştence. Şi în acest sezon bilanşul ne este net favorabil, două succese din două posibile, dintre care una în turul campionatului şi cealaltă în optimile de finală ale Cupei României. Da această dată CSM porneşte ca favorită, având avantajul propriului teren şi un eventual ajutor din partea arbitrajului.

Optimism ponderat

Înainte de deplasarea de la Ploieşti, în tabăra vâlceană este un optimism ponderat. „Fetele pot să se impună luni dacă vor da dovadă de determinare, aşa cum au făcut la meciul cu SCM Craiova. Sunt trei puncte importante puse în joc”, spune preşedintele echipei, Toma Pleşa. ” Toate meciurile care urmează sunt foarte importante. Eu am promis că această echipă va juca un handbal care mie îmi place, un handbal mai bărbătesc. Ne dorim un succes şi la Ploieşti, avem fete deştepte care vor realiza că datele de la Ploieşti sunt altele şi meciul trebuie pregătit altfel. Trebuie să nu cădem într-o capcană, să credem că rezultatele anterioare ne pot scoate câştigători”, completează Dumitru Muşi.
CSM Ploiești (antrenor Goran Kurtes): Gabriela Cristescu, Alina Ifrim, Elena Șerban (portari), Marilena Gherman, Ramona Ștefan, Mirela Roman, Alexandra Iovănescu, Adriana Vasilescu, Iryna Shutska, Alla Sheiko, Ionela Dinu, Raluca Anghelina, Loredana Gărăcel, Andreea Dincu, Cătălina Preda, Andreea Chiricuță, Daciana Bălăban, Oana Ionescu, Sonja Vlaskalic

Programul etapei:

ASC Corona Braşov – SC Mureşul Tg. Mureş
„U” Neptun Constanţa – HCM Baia Mare 27-29
CSM Cetate Devatrans – HCM Roman
CSM Ploieşti – HCM Râmnicu Vâlcea
SCM Craiova – CSM Bucureşti
„U” Jolidon Cluj – HC Dunărea Brăila 25-24
CSM Unirea Slobozia – HC Zalău