Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open!

Visul frumos s-a terminat pentru Simona Halep la Melbourne. Românca, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, a dat piept în această noapte cu slovaca Dominika Cibulkova, locul 24 WTA, în sferturile de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Meciul n-a avut istoric, slovaca impunându-se clar. Halep, care a disputat primul meci pe Arena Rod Laver la această ediție, a părut că nu s-a acomodat cu condițiile de joc de pe cel mai mare stadion de la Melbourne Park.

Cu toate că a fost eliminată în sferturile de finală, Halep rămâne cu cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam și mai mult, de luni va intra în TOP 10 WTA, fiind prima româncă după mai bine de 15 ani care reușește acest lucru.

Pentru parcursul de la Australian Open, Simona Halep a primit 430 de puncte WTA si va incasa un cec in valoare de 270.000 de dolari. Romanca va urca pe locul 9 in clasamentul mondial.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.