Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șanse mari pentru SCM Râmnicu Vâlcea de a deveni campioana României la handbal feminin

Cu două etape înainte de finalul campionatului, SCM Râmnicu Vâlcea este ca şi campioană, având trei puncte avans faţă de CSM Bucureşti, plus avantajul jocurilor directe. Vâlcea poate sărbători titlul la sfâşitul acestei săptămâni, în Sala Sporturilor Traian, dacă va câştiga disputa cu CSM Slatina.
”Sunt mândru de această echipă și mă bucur nespus de mult că suntem la un pas de a fi campioane naționale.
Duminică, 12 mai 2019, vă aștept în număr cât mai mare la Sala Sporturilor Traian, la meciul cu Slatina, unde vom sărbători împreună câștigarea titlului de campioană a României.
Felicitări întregii echipe și conducerii!
Mulțumesc sponsorilor pentru ca au avut încredere în acest proiect și s-au alăturat echipei noastre!
Mulțumesc galeriei pentru că a fost în permanență aproape de echipă și a participat la meciurile din deplasare!
Vâlcea respiră handbal și revine acolo unde îi este locul: pe harta handbalului european!” spune Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea.

După victoria de sâmbătă, de la Cluj Napoca, scor 27-17, echipa vâlceană a sărbătorit alături de fanii veniţi de la Vâlcea, chiar în faţa sălii. Tehnicianul Florin Pera subliniază că SCM merită titlul în acest sezon: ”Echipa noastră are forţa de a se motiva a la fiecare meci până la final, cu gândul la titlul de campioană. Chiar dacă nu are un buget aşa mare, Vâlcea a arătat în acest sezon că joacă handbal, a luptat pentru fiecare punct, consider că merităm să câştigăm titlul. Sper să am fetele sănătoase şi să avem aceeaşi determinare la fiecare meci, pentru a ne realiza visul cel mare, să fim campioni. Mai avem două jocuri grele, cu Slatina şi Bistriţa, rămânem modeşti şi tratăm cu maximă seriozitate fiecare meci şi la final să ne bucurăm de un rezultat extraordinar.
Noi nu am urmărit paşii greşiţi ai adversarului, aşa cum de fiecare dată am auzit la Bucureşti că îşi doresc şi aşteaptă să ne încurcăm, ne gândim strict la jocul nostru. La începutul sezonului, nimeni nu se aştepta să fim pretendenţi la titlu, aveam ca obiectiv să fim în primele trei, dar după câştigarea Supercupei şi victoria din deplasare cu CSM, toată lumea ne-a văzut candidaţi la titlu. Am muncit pentru fiecare punct şi treptat am ajuns în situaţia în care suntem la 60 de minute de a fi campioni, această echipă merită!”.
Interul Andreea Adespii spune că unitatea echipei a fost factorul decisiv pentru un sezon istoric. „A fost un joc pe care l-am dominat de la început până la sfârşit, ne bucurăm pentru cele trei puncte. Urmează două jocuri grele, au fost meciuri când am crezut că va fi uşor şi a fost foarte greu, trebuie să luăm serios fiecare meci în parte. Noi jucăm fiecare meci şi vrem să câştigăm şi cu Slatina şi cu Bistriţa, ca să ieşim cu fruntea sus. Avem emoţii, ar fi primul titlu pentru SCM şi sper să ajungem la performanţele Oltchimului. Am fost o echipă unită, chiar dacă nu avem atât de multe jucătoare valoroase ca la CSM”, a afirmat şi Andreea Adespii.
Meciul de la Cluj a consemnat şi un duel în familie, antrenoarea secundă de la Vâlcea, Mia Rădoi având-o ca adversară pe nepoata sa, interul Clujului, Raluca Petruş. „Este greu pentru mine când avem meci împotriva nepoatei, Raluca este ca şi copilul meu. Şi cand joacă împotriva mea, tot am o bucurie atunci când ea are o realizare, mă bucur ca la final dacă câştig, dar şi sufăr că ea pierde. Cred că Raluca este unul dintre viitorii interi ai naţionalei, îi trebuie muncă, diciplină şi seriozitate şi are aceste calităţi”, a spus Mia Rădoi.