Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Niculescu a sunat adunarea la Damila Măciuca

noutatea din lotul formației vâlcene este portarul Florin Matache

 Damila Măciuca este una din primele formații din eșalonul secund care s-a reunit după vacanța de iarnă. Vă reamintim că noul antrenor principaal al formației din sudul județului este Claudiu Niculescu, fostul fobalist al echipelor Dinamo, Universitatea Cluj sau Universitatea Craiova, cel care îl înlocuiește pe Eric Linkar. În perioada următoare fotbaliștii vâlceni se vor antrena la baza sportivă Oltchim, urmând să efectueze și un prim cantonament centralizat la Căciulata. Și al doilea cantonament va fi tot în România, într-o locație unde încă nu a fost stabilită de conducerea clubului. Prima noutate din lotul Damilei este portarul Florin Matache, fost coleg cu Niculescu la Dinamo București. Cealaltă echipă vâlceană, CS Municipal se va reuni în prima zi a săptămânii viitoare.

 „Obiectivul este clar, promovarea”

 Patronul echipei Damila, senatorul Dan Nițu, a dezvăluit că obiectivul unic al echipei este promovarea în primul eșalon, dacă nu la finalul acestui sezon, în cel viitor. „Avem un proiect pe doi ani de zile. Ne dorim să promovăm. Suntem de locul 4, am pierdut șase puncte care eu cred că trebuiau câștigate. Suntem la două puncte de locul III și la șiapte de locul secund. Eu cred că se poate promova și de pe locul trei. Noi ne facem licențiere. Din păcate nu avem în Vâlcea un stadion care să aibă nocturnă și încălzire, cele două condiții absolut necesare pentru a lua licența. O să facem un contract în altă zonă nu avem ce face. Claudiu a venit cu propriul staf. Așteptăm multe de la el și cred că anul 2013 va fi unul excelent pentru fotbalul vâlcean. Noi am dorit să ne mutăm la Râmnicu Vâlcea de la începutul campionatului dar nu s-a putut. Eu cred că dacă jucam în Zăvoi promovam fără probleme, acum aveam multe puncte. Dar revin și vă spun, dacă promovam oricum nu puteam juca aici în Liga I. ” Dan Nițu nu a dezvăluit posibila destinație a echipei în cazul în care se va reu și promovarea dar cel mai probabil aceasta va fi Craiova, oraș rămas fără formație de prim eșalon după dezafilierea Universității. De asemena, senatorul a afirmat că este posibil ca formația să rămână la Râmnicu Vâlcea în cazul în care se va găsi înțelegere la Federația Română de Fotbal, într-un caz asemănător fiind și FC Sibiu, în urmă cu două sezoane. Altfel, senatorul a admis că va încerca să obțină numele „Chimia” și palmaresul echipei care a câștigat și Cupa României.

„Am venit să fac performanță la Damila”

 Claudiu Niculescu a spus încă din start că este adeptul faptelor nu al vorbelor și a cerut ca întâlnirea cu presa locală să fie cât mai scurtă pentru a putea ajunge în timp util la primul antrenament al Damilei din anul 2013. „Eu sunt un om realist și de asta am ales să vin la Damila Măciuca și să nu merg la Dinamo București. Am avut o întâlnire cu cei de la club, înainte de sărbători, ne-am înțeles, mi-am dat cuvântul și eu sunt un om de onoare. Mi-am făcut o idee despre această echipă, am urmărit pe DVD-uri toate meciurile pe care Damila le-a jucat în turul campionatului. Este o echipă bună dar cred că mai este nevoie de 3,4 jucători. Sunt câteva discuții în acest sens dar nu dăm nume până nu este ceva concret. Dacă nu erau etapele de final ale turului, formația putea fi mai sus în clasament. Normal că ne dorim clasarea pe locul doi sau măcar pe trei. Din vară oricum principalul obiectiv al clubului este promovarea. Am venit la Damila pentru a face performanță.” Din păcate, Niculescu a reafirmat faptul că este decis să nu revină asupra deciziei de a renunța la cariera de fotbalist: „Am spus gata, e gata. Am fost fotbalist, a fost frumos, acum sunt numai antrenor. S-a încheiat un ciclu al vieții, a început altul”.

Vlad Soare