Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal feminin, Liga Naţională: HCM înccepe în forţă 2016

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au avut parte de o pauză de iarnă scurtă şi vor începe în forţă anul 2016. Marţi seara,de la ora 18.00, elevele lui Constantin Ştefan joacă în deplasare contra braşovencelor de la Corona şi speră într-un rezultat pozitiv care să le sporească şansele de a termina sezonului în prima parte a clasamentului.

Sunt de învins

Corona Braşov a fost în ultimii ani a treia forţă a handbalului feminin românesc, după cele două echipe care s-au luptat pentru cucerirea titulului naţional, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. În acst campionat, însă, elevele lui Bogdan Burcea sunt într-un regres evident, mai ales că au pierdut una dintre piesele de bază, Aurelia „Mica”Brădeanu, handbalistă plecată la campioana CSM Bucureşti. Corona este la jumătatea clasamentului pe locul 5, la 17 puncte distanţă de prima clasată şi nu poate emite mari pretenţii, mai ales că sistemul competiţioal nu mai este unul cu play-off şi play-out. Mai mult decât atţt, în ultima partidă jucată în 2015 pe propriul teren, brealovencele au cedat în faţa unei echipe modeste, HC Zalău, echipă pe care vâlcencele au învins-o clar în depasare.

La HCM e din nou linişte

HCM Râmnicu Vâlcea a fost la un pas de dezintegrare în această iarnă după ce jucătoarele şi staff-ul tehnic aveau restanţe la salarii dee lune bune iar Consiliul Local nu aproba suplimentarea bugetului. Până la urmă preşedintele Toma Pleşa şi-a anunţat demisia şi situaţia s-a deblocat. S-au plătit două salarii restante şi în cursul acestei lu i urmează să se ajungă la zi. Dacă vor reuşi să câştige în deplasarea de la Braşov, elevele lui Constantin Ştefan sunt în grafic şi se apropie la doar trei puncte de Corona. În caz contrar, echipa noastră rămâne pe locul 9 al clasamentului dar va avea şanse minime să mai urce multe locuri până la finalul sezonului.

Werner, principalul favorit pentru funcţia de preşedinte

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al HCM Râmnicu Vâlcea, rămasă vacantă după demisia lui Toma Pleşa, Olah Werner este principalul favorit să fie numit. Varianta pare agreată de majoritatea oamenilor de handbal din Râmnic, de galerie daar şi de conducerea primăriei. Singurii care se pot opune sunt consilierii liberali din Consiliul Local care şi-ar dori să propulseze la conducerea HCM-ului un membru de partid.

Etapă cu favorite

În prima etapă a anului 2016 fiecare meci are o favorită clară la câştigarea celor trei puncte puse în joc. Astfel, moldovencele de la HCM Roman speră să nu aibă prea mari probleme în faţa echipei fostului selecţioner, Gheorghe Tadici, în timp ce lidera, CSM Bucureşti, va câştiga la scor mare în faţa sibiencelor de la Măgura Cosnădie. Nici a doua clasată, HCM Baia Mare, nu poate avea probleme mari în deplasarea de la Cluj-Napoca în timp ce Rapid Bucureşti va merge doar în excursie pe terenul ploieştencelor de la CSM. În fine, meciurile cele mai echilibrate se joacă la Craiova, unde se deplasează Dunărea Brăila şi la Slobozia unde merge HC Alba Sebeş. Altfel, în prma partidă de pe propriul teren din anul 2016, HCM Râmnicu Vâlcea va avea parte de dispută de foc, având în vedere că în sala sporturilor Traian ajunge HCM Roman.