Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dragoş Firţulescu, interviu de colecţie: “Nu pot trăi fără fotbal”

Fără doar şi poate, Dragoş Firţulescu este un adevărat personaj. A jucat pentru echipe nu nume în fotbalul românesc, Univeristatea Craiova, Dinamo Bucureşti, U Cluj sau UTA Arad şi a reuşitz să se impună prin stilul spectaculos şi prin faptul că este obişnuit să dea totulo pe teren. “Firţu“ a evoluat şi pentru CSM Râmnicu Vâlcea apoi şi-a încercat norocul în Dubai. În această iarnă revine spectaculos în primul eşalon. Ajuns la 27 de ani, Firţulescu a semnat cu Pandurii Târgu Jiu şi are de gând să demonstreze că mai are multe de spus în fotbalul românesc. La gruparea gorjeană îl va avea ca antrenor pe Flavius Stoican şi va juca alături de foştii componenţi ai CSM-ului, Daniel Stana, Ionuţ Neag, Sorin Buşu şi Samson Nwabueze.

“dau şi ani din viaţă pentru fotbal“

– Dragoş, unii ar zice că eşti nebun să dai Dubaiul pe România, într-o perioadă grea pentru fotbalul românesc…

– Aici nu e vorba decât de fotbal!!! Nu pot trăi fără fotbal !! Dau orice pentru fotbal în afară de familie, iubită şi prieteni!! Poate aş da şi ani din viaţă, serios vorbesc!

– Mergi la Pandurii Târgu Jiu, cât de mult contează că acolo este antrenor principal Flavius Stoican?

– Pentru mine a contat foarte mult că e Mister acolo! E unul din cei mai buni antrenori cu care am lucrat ! Şi aici nu mă refer doar la ședințele tactice , mă refer şi la caracter ! E un om corect! Şi asta contează

– foarte mult în fotbal, corectitudinea!

– Revederea cu Liga I… O să fie dulce?

– Revederea cu Liga 1 o să fie bună, eu aşa simt! Mai multe rude o să se aboneze ca să mă poată urmări! Deci profit Digi Sport! Îmi e dor de fotbal, îmi e dor de primul eşalon, abia aştept să joc şi să arăt pe teren ce pot!

“CSM a însemnat mult pentru mine“

– Firţu, ai jucat şi pentru CSM. Ce a însemnat pentru tine acest club?

– CSM a însemnat mult pentru mine şi nu mă joc cu cuvintele ! Acolo am cunoscut ce nu au cunosc alții în toată viaţa lor!! Oameni de calitate şi dragoste multă, asta a însemnat pentru mine formaţia din Zăvoi !!!

– Cum comentezi ce se întâmplă acum în fotbalul vâlcean?

– Îmi pare rău ca nu se mai poate continua . Chiar eu am încercat zilele trecute să aduc pe cineva care ar fi fost dispus să bage bani pentru a continua, acum rămâne de văzut! Nu e nimeni de condamnat !!! Sunt anumite legi şi reguli peste care nu poţi trece !! Din păcate…

“Vreau să mă stabilşesc la Vâlcea“

– Ai spus la un moment dat că vrei să te stabileşti la Râmnicu Vâlcea. Mai este de actualitate?

– Eu nu mă schimb de la o zi la alta!!! Da, vreau să mă stabilesc la Râmnicu Vâlcea !! În curând acolo o să îmi aduc membrii familiei!!!! Mă simt vâlcean! De întors mă întorc mereu la Vâlcea, când am liber, acolo este locul unde mă simt în siguranța !!!

– Crezi că vei mai apuca să joci pentru o echipă de aici?

– Să sperăm că până mă las eu de fotbal o să avem echipă în prima ligă la Vâlcea! Dar după cum văd eu că merg lucrurile în fotbal , în România, o să o ia în curând pe drumul cel bun!!

– De ce crezi asta…

– De ce? Pentru că nu mai merge minciuna la fotbaliști iar oamenii mincinoși o să dispară , salariile o să fie mai mici dar o să fie date la timp!! E părerea mea, poate greșesc !!!

“Vâlcenii trebuie să îşi dorească mai mult să fie fotbal acolo“

– Dragoş, iubitorii de fotbal din Vâlcea te-au adoptat rapid, ce mesa jai pentru ei?

– Iubitorii de fotbal? Hmmmm….. Să își dorească mai mult şi o să fie fotbal de calitate la Vâlcea ! Vâlcea are tot ce trebuie pentru o echipă de primă ligă! Să cumpere lumea acțiuni şi să facă o echipă ! Cu răbdare se poate ! Chiar dacă o să fie nevoie ca totul să fie luat de la zero.

– Ce regreţi din perioada petrecută la CSM?

– Nu prea sunt genul să regret lucruri din trecut dar e normal că m-a durut perioada în care am dominat prima parte a sezonului şi am terminat locul 1 turul. În retur s-au întâmplat lucruri neprevăzute !!! Cel mai dureros moment a fost când am avut entorsă , piciorul umflat şi nimeni nu a știut de mine 3 zile ! Noroc că prietenul bun meu e doctor şi s-a ocupat de mine, dar aşa e în fotbal, când nu mai eşti bun te aruncă ca pe o măsea stricată !! La 10 zile distanţă am jucat 90 minute şi am înscris în ultimul minut, un gol foarte important atunci. Aşa că Dumnezeu e mare.

“Dat totul pentru Pandurii“

– Dragoş, recunoaşte, ţi-au lipsit fetele din România…

– Din fericire, gândul meu e la o singură fată !! Doar ea mi-a lipsit în perioada petrecută în Dubai!

– Deci salvaţi Pandurii sau nu?

– Sper să salvăm de la retrogradare pe Pandurii Tg. Jiul că altfel o să am mari discuţii cu mama , ea fiind din gorjeancă! La fel şi bunicul meu care a fost colonel !!! Deci dau totul pentru Pandurii. Vă pupă şi vă iubeşte Firţu!