Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Claudiu Niculescu îşi face bilanţul: „Putem promova!”

• tehnicianul din Zăvoi pune mare preţ pe meciurile de „acasă” cu cele două Universităţi şi cu FCM Târgu Mureş

Antrenorul principal al vâlcenilor de la CS Municipal, Claudiu Niculescu, este mulţumit de evoluţia elevilor săi în primele 14 etape ale acestui campionat dar conştientizează că promovarea e departe. „Lunetistul” a intrat în vacanţa de iarnă dar spune că mai are treabă la club: „Îmi voi petrece sărbătorile acasă, în sânul familiei, de câţiva ani numai aşa fac. Voi sta cu soţia mea, cu băieţelul. O să respectăm tradiţiile de Crăciun şi nu cred că voi pleca pe undeva, sunt sătul de stat departe de casă. Teoretic este vacanţă până pe 13 ianuarie dar eu voi avea mult de lucru şi acum, sunt multe de făcut referitoare la transferuri, la cantonamente, la jocuri amicale.”

„Locul doi e onorant”

Slătineanul ştie ce-l aşteaptă în returul campionatului, mai ales că CSM este acum pe locul secund al ierarhiei Seriei de Vest şi toate adversarele îşi vor lua măsuri de precauţie în plus: „Am terminat pe un loc care ne onorează şi care onorează fotbalul vâlcean, am avut un parcurs mulţumitor în acest sezon. Este insuficient, însă, practic nu am realizat absolut nimic. Am terminat doar un sezon de toamnă pe locul doi, este adevărat la o distanţă foarte mică de prima clasată. Ne aşteaptă un sezon de primăvară foarte dificil, cu meciuri de foc, partide pe care trebuie să le câştigăm. Va trebui să ne impunem în special în faţa echipelor care vor termina sezonul regulat pe una din primele şase locuri ale clasamentului. În concluzie eu cred că avem şanse foarte mari să ne îndeplinim obiectivul de promovare în primul eşalon. Am mare încredere în băieţii alături de care am plecat la drum acum un an şi în cei care au venit în vara acestui an. Suntem la jumătate de drum dar mai avem mult de muncă, nu am obţinut nimic până acum, mă repet, chiar dacă suntem pe locul doi al clasamentului.”

„Îmi place la Râmnicu Vâlcea”

Fostul atacant al Universităţii Craiova şi al lui Dinamo Bucureşti a împlinit un an pe banca tehnică a CSM-ului şi spune că vrea să stea mult timp la Râmnicu Vâlcea: „Îmi amintesc cum se spunea că voi sta maxim un retur de campionat la CSM. Că am venit doar ca să am de unde mă întoarce în Liga I. Iată că a trecut deja un an şi tot aici sunt, la CS Municipal. Îmi plac oamenii de aici, îmi place oraşul, îmi plac băieţii alături de care lucrez. Vreau să rămân mult aici şi cred că este posibil acest lucru. În primul rând trebuie să îmi îndeplinesc obiectivul pentru a continua. Oricum, mă leagă multe de Râmnicu Vâlcea, mama mea e de aici, eu sunt oltean. Una peste alta, acum băieţii sunt relaxaţi, toţi am simţit o tensiune uriaşă. Una este să joci când nu ai un obiectiv precis, alta este să o facă cu gândul că obiectivul este promovarea în Liga I. Au fost emoţii pe parcursul etapelor care s-au scurs dar până la urmă a ieşit bine, se putea şi mai mult dar acum merită să se distreze, să scape de presiune pe timpul vacanţei.”

„Se putea mai mult”

Tehnicianul din Zăvoi a analizat partidele din prima parte a campionatului şi spune că elevii săi puteau obţine mai multe puncte în deplasare: „Se putea mai mult la meciul cu FC Universitatea Craiova de la Roşiorii de Vede, se putea mai mult la meciul din prima etapă cu FC Olt, se putea cu mult mai mult la Piteşti cu CS Mioveni, când am jucat în superioritate numerică. Au fost mai multe meciuri în care se putea obţine mai mult dar noi nu trăim din trecut. Trebuie să ştergem cu buretele tot ce a fost până acum şi să ne gândim numai la viitor. De dezamăgiri nu vreau să vorbesc pentru că nu a fost cazul. La capitolul surprize cea mai mare cred că a fost Cătălin Pârvulescu, un fotbalist care nu a prea jucat dar atunci când a primit şansa a făcut meciuri foarte bune, a marcat un gol foarte important şi nu a mai ieşit din echipă.”

„Ne mai trebuie fotbalişti „

Claudiu Niculescu a început deja discuţiile cu o serie de fotbalişti pe care CSM să-i transfere în pauza competiţională. Nu le dezvăluie numele dar ştie exact pe ce posturi e nevoie de întăriri: „Când e vorba de transferuri ne punem la masă şi discutăm despre ce jucători trebuie aduşi. Sunt piste dar nu vă pot da nume pentru că nu trebuie să se afle, vor veni şi alte cluburi care vor sări să-i ia. Nu e o surpriză, ne dorim fotbalişti care să ne ajute pentru faza ofensivă pentru că în ceea ce a mai rămas din retur trebuie să câştigăm meciurile, mai ales pe cele de pe propriul teren cu FCU, CSU şi FCM Târgu Mureş, contracandidate la promovare.”

„Vă promit că ne batem pentru primele două locuri”

Niculescu a făcut planul pentru pregătirile de iarnă. Fotbaliştii de la CSM se vor reuni pe 13 ianuarie, vor face un cantonament la baza sportivă proprie şi un altul în Ungaria, la Gyula şi vor juca meciuri amicale cu formaţii puternice: „Probabil vom merge tot în Ungaria, la Gyula dar de această dată vom juca numai meciuri contra unor echipe de la locul doi în sus. Vom merge acolo pentru că ne-am simţit foarte bine şi vom putea găsi parteneri de amicale puternici. Ca o concluzie, le promit iubitorilor de fotbal din Vâlcea că eu, împreună cu cei din conducere şi cu fotbaliştii, vom face tot ce putem pentru a le aduce o mare bucurie, promovarea în primul eşalon.”

„Vreau să mă retrag la Universitatea Cluj”

Niculescu a debutat la Universitatea Craiova, apoi s-a transferat la Dinamo Bucureşti, gestul său atragându-i ura suporterilor din Bănie care şi acum îl înjură la meciurile directe. „Lunetistul” nu a avut un meci de retragere şi spune că şi-ar dori să-l joace în tricoul Universităţii Cluj, ultima formaţie pentru care a evoluat: „Nu am avut un meci de retragere. Îmi doream să am, dacă ar fi să fie, la un moment dat, o retragere oficială, singurul loc pe care mi-l doresc este la Cluj Napoca. Am jucat ultima dată la Universitatea şi acolo ar fi normal să mă retrag. Am avut nişte ani extraordinari acolo, m-am simţit foarte bine, nu voi uita niciodată acea perioadă când am evoluat în faţa unor spectatori de excepţie. Dacă meciul ar fi şi cu Dinamo, cu atât mai bine, dacă ar fi şi alături de Ionel Dănciulescu, de asemenea, foarte bine. M-am gândit la aceste lucruri, mărturisesc, să vedem dacă va fi posibil.”

Programul e definitivat: CSM are patru amicale în Ungaria şi unul la Vâlcea

Oficialii de la CS Municipal au definitivat programul fotbaliştilor pentru această pauză competiţională. Astfel, jucătorii antrenaţi de Claudiu Niculescu au vacanţă totală până a doua zi de Crăciun, apoi vor face program individual de readaptare la efort până la reunirea lotului care este programată pentru data de 14 ianuarie, la baza sportivă proprie. O zi mai târziu va avea loc vizita medicală apoi cele două cantonamente centralizate, unul la baza sportivă din Zăvoi, celălalt în Ungaria, la Gyula. Se ştiu deja şi câţiva din adversarii din meciurile de pregătire, FC SZEGED, BECESZABA, KECSKEMETI TE, FC Bihor Oradea şi FC Olt Slatina. Altfel, managerul Lucian Munteanu promite transferuri importante până la reunirea lotului: „Cu siguranţă vom face câteva transferuri în această pauză de iarnă. Am discutat cu antrenorul Claudiu Niculescu şi am stabilit că avem nevoie de 3-4 jucători noi. Ne interesează jucători cu experienţă care să ne ajute în lupta pentru promovare. După ce acoperim posturile deficitare mai putem vorbi şi de alte transferuri, dar numai în măsura în care vom găsi ceva care să fie, din punct de vedere calitativ, peste ceea ce avem noi în lot. Vor fi şi plecări, e normal, dar nu va fi o remaniere masivă a lotului aşa cum a fost în vară. Am primit deja mai multe oferte de jucători. Poziţia noastră din clasament şi obiectivele clubului contează. Un fotbalist care vine la Rm. Vâlcea poate, în câteva luni, să ajungă în Liga 1. De asemenea, am stabilit mai multe contacte cu diferiţi jucători şi impresari, urmând să purtăm negocieri în vederea semnării unor contracte de colaborare”.

Programul municipalilor:

6 decembrie 2013 – 26 decembrie 2013: vacanţă

27 decembrie 2013 – 12 ianuarie 2014: program individual de pregătire (mobilitate musculară şi articulară, capacitate aerobă, abdomene, streching, jocuri complementare, forţă)

13 ianuarie 2014: reunire lot, ora 10.30 la Stadionul „Municipal” din Rm.Vâlcea

14 ianuarie 2014 – 21 ianuarie 2014: perioadă de acomodare la efort, vizita medicală

22 ianuarie 2014 – 31 ianuarie 2014: pregătire fizică centralizată la Stadionul „Municipal” din Rm.Vâlcea

2 februarie 2014 – 14 februarie 2014: cantonament – Gyula, Ungaria

6 februarie 2014: meci amical FC SZEGED (L 3) – CSM RM.VÂLCEA

8 februarie 2014: meci amical KECSKEMETI TE (L 1) – CSM RM.VÂLCEA

11 februarie 2014: meci amical FC BIHOR ORADEA (L 2) – CSM RM.VÂLCEA

13 februarie 2014: meci amical BECESZABA 1912 (L 2) – CSM RM.VÂLCEA

22 februarie 2014: meci amical: CSM RM.VÂLCEA – FC OLT SLATINA (L 2)