Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cinci zile până la startul sezonului

Doar cinci zile ne mai despart de startul noii ediţii de campionat în eşalonul secund la fotbal. CSM Râmnicu Vâlcea face parte dintr-o serie extrem de dificilă, alături de echipe care au retrogradat din primul eşalon, Gaz Metan Mediaş, Universitatea Cluj-Napoca şi FC Braşov dar şi de alte grupări cu pretenţii, CS Mioveni, UTA Bătrâna Doamnă sau FC Baia Mare. În aceste condiţii, obiectivul propus pentru trupa antenată de Alex Pelici este accederea în turneul de play-off. La finalul sezonului regulat primele şase clasate merg în play-off cu jumătate din punctele obţinute. În primul eşalon promovează direct prima clasată în timp ce a doua merge la baraj cu ocupanta locului secund din cealaltă serie. Retrogradează direct echipele de pe locurile 13 şi 14 şi, după play-out, echipele de pe poziţiile 11 şi 12 în timp ce formaţia de pe locul 10 joacă un baraj de supravieţuire.

Multe plecări, multe veniri

În pauza competiţională din vară la CSM au avut loc multe mutări de trupe. Au plecat o serie de fotbalişti care au jucat în Zăvoi în sezonul trecut. Daniel Popescu, Andrei Popescu, Angi Pvrulovic, Dorin Eremia, Iosif Melcea, Adi Popa , Godwin Konyeha, Adi Codin, Samson, Vlad Munteanu şi Fabian Himcinschi. Au venit, în schimb, Georgescu, Luduşan, Cl. Ştefan, Dragoş Geantă, Fildan, Bebe Vasile, Rareş Cucui, Alber Voinea şi Marius Tomozei. În plus, de la centrul de copii şi juniori ai lubului au fost promovaţi o serie de juniori care se vor bate pentru cele două posturi de titulari în fiecare meci.

Bilanţ pozitiv în meciurile amicale

În această pauză competiţională CSM Râmnicu Vâlca a jucat opt meciuri amicale din care a pierdut unul singur, contra giuleştenilor de la Rapid, 1-2, disputa având loc la Măciuca. Alte două meciuri s-au terminat la egalitate, 1-1 Slatina cu FC Olt şi tot 1-1 la Clinceni cu FC din localitate. CSM a marcat 22 de goluri şi a primit 10. Interesant este că golurile au fost marcate de fotbalişti care joacă pe toate posturile, mai puţin cel de portar.

Program bun în debut

În primele trei runde ale campionatului, elevii lui Alexandru Pelici au parte de adversari accesibili. „Viperele albastre” joacă în prima rundă în deplasare cu FC Caransebeş, echipă care nu îşi revine după plecarea tehnicianului Alin Artimon, cel care reuşise o salvare de la retrogradare aproape miraculoasă. În prima partidă de pe propriul teren la Râmnicu Vâlcea vine Metalul Reşiţa, formaţie care a început procedurile de intrare în insolvenţă şi care cu greu va putea termina sezonul, în condiiile în care a făcut puţine transferuri şi a rămas fără fotbaliştii importanţi. În fine, CSM merge apoi pe terenul unei alte grupări cu mari probleme financiare, FC Bihor Oradea, club care a trimis în Zăvoi doi dintre fotbaliştii importanţi, portarul Călin Fildan şi mijlocaşul Luduşan.