Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cifrele vorbesc pentru CS Municipal

Gruparea din Zăvoi a terminat turul de campionat pe un loc retrogradant dar sunt speranțe de redresare în partea a doua a campionatului

Teo Prisăcaru, fost colaborator al echipei de fotbal CS Municipal, a realizat pe site-ul wwws.imipasadevalcea.wordpress.com o statistică foarte interesantă a turului de campionat al eșalonului secund de fotbal. Gruparea vâlceană a terminat prima jumătate a sezonului pe o poziție retrogradantă, pe locul 14 cu doar 14 puncte la active și cifrele vorbesc de la sine. Gruparea din Zăvoi a jucat șiapte meciuri pe propriul teren, reușind două victorii, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri. În Zăvoi, elevii lui Marius Mitu au marcat șiapte goluri și au primit opt. În deplasare, opt au fost partidele jucate de municipali. Nu s-a înregistrat nici măcar un rezultat de egalitate, vâlcenii reușind două succese, și șase înfrângeri. Și la acest capitol golaverajul este unul negativ, opt goluri marcate și șiaisprezece primate. Pentru formația vâlceană au punctat în turul campionatului: Florin Pârvu, Dan Gogoșoiu, Adrian Pribac (fiecare câte trei goluri), Adrian Stoica (2), Octavian Vasile, Florin Plecanciuc, Robert Văduva, Robert Dalu (câte un gol). Cel mai vârsnic fotbalist care a evoluat pentru CSM a fost portarul Robert Tufi și, 35 de ani, cel mai tânăr fiind Alexandru Ionescu, 18 ani. Cele mai multe minute bifate au fost trecute în contul fotbaliștilor: Octavian Vasile (1.245), Bogdan Vătăjelu (1.168) și Ionuț Popescu (1.107) iar cele mai puține la: Marius Iorga (90),  Marian Chiripuș (80) și Dorian Eremia (70). CS Municipal a avut în tur trei antrenori principali: Laurențiu Tudor, preț de șiapte etape, Dumitru Teleșpan și Marius Mitu, în total opt etape. În schimb, căpitani ai formației din Zăvoi au fost cinci în prima parte a campionatului: Marius Mitu și Florin Pârvu (de câte 5 ori), Florin Plecanciuc și George Roșca (de câte 2 ori) și Alexandru Dandea (o dată). CS Municipal a fost văzută de 13.200 spectatori, o medie de aporoximativ 880 de spectatori pe meci, 7200 pe propriul teren, 6000 în deplasare. Cei mai mulți spectatori au fost la partida cu FC Timișoara, din etapa a 15-a contra echipei FC Timișoara și cei mai puțini, 200, la disputa cu echipa Chindia Târgoviște. În seria a II-a s-au jucat 120 de partide în care s-au marcat 275 de goluri, media pe meci fiind de 2,29 goluri. Golul cu numărul 1 al turului a fost marcat în minutul 2 al primei etape de către Dragalina (FC Olt – Alro Slatina 2-1), ultimul gol al turului fiind marcat de Alexe (CSM Rm.Vâlcea – FC Timișoara 0-1) în minutul 72 al etapei cu numărul 15. Etapa cu numărul 15 a fost cea mai bogată în goluri (24), cele mai puține goluri marcându-se tot în etapa a 15-a, (11). Cele mai multe puncte câștigate pe teren propriu: FC Timișoara (21 în 7 meciuri), cele mai puține puncte fiind obținute de CSM Rm.Vâlcea (8 puncte în 8 meciuri). Cele mai multe puncte câștigate pe teren propriu: FC Timișoara (21 în 7 meciuri), cele mai puține puncte fiind obținute de CSM Rm.Vâlcea (8 puncte în 8 meciuri).

Iată și alte date statistice interesante furnizate de sursa citată:

Cea mai categorică victorie acasă:

CSM Arieșul Tuda 2-1 (etapa 10).

Cea mai categorică înfrângere acasă:

CSM FC Maramureș 1-2 (etapa 4).

Cea mai categorică victorie în deplasare:

UT Arad CSM și Juventus București CSM 1-2 (etapa 3 respectiv 9).

Cea mai categorică înfrângere în deplasare:

Gloria Bistrița CSM 4-1 (etapa 11).

Cel mai rapid gol marcat acasă:

Robert Văduva, min. 9 (CSM Arieșul 2-1, etapa 10)

Cel mai rapid gol primit acasă:

P. Dragoș min. 3 (CSM-FC Maramureș 1-2, etapa 4).

Cel mai rapid gol marcat în deplasare:

Adrian Pribac min. 11 (FC Olt-CSM 2-1, etapa 14).

Cel mai rapid gol primit în deplasare:

Silvășan min.3 (Gloria Bistrița-CSM 4-1, etapa 11).

A fost penalizat cu un cartonaș roșu:

Adrian Stoica (mim.38, Gloria Bistrița-CSM)

Adversarele CSM-ului au fost penalizate cu un cartonaș roșu:

Pascal (min. 86 Unirea Alba Iulia-CSM).

În cele 15 de partide au arbitrat CSM-ul 15 arbitri, toți bărbați:

– 3 arbitri au venit din București, 3 din Timișoara, câte unul din Târgoviște, Cluj Napoca, Oltenița, Craiova, Satu Mare, Constanța, Pitești, Oradea, Buzău.

Cel mai frecvent scor întâlnit în meciurile CSM-ului:

2-1 (de 7 ori): de 2 ori acasă și de 5 ori în deplasare.

1-0 (de 3 ori): de 3 ori acasă.

2-0 (de 2 ori): de 2 ori în deplasare.

4-1 (o data în deplasare), 2-2 și 1-1 (câte o dată, acasă).

Cel mai bun loc ocupat în tur:

locul 8 în etapa 10.

Cel mai slab loc ocupat în tur:

locul 15 în etapele 1,2,5.

Cea mai lungă serie fără victorie:

450 min. (din etapa 11 15).

Vlad Soare