Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

10 aprilie – „Ziua Sportului Curat”

Guvernul României a decis că ţara noastră trebuie să se alăture altor state din lume şi să sărbătorească în fiecare an, în ziua de 10 aprilie, „Ziua Sportului Curat”. Este vorba despre statele care au aderat la Convenția internațională împotriva dopajului în sport și a Codului Mondial Anti-Doping.

Cu ocazia acestei zile, autorităţile române vor organiza multiple acțiuni de educare, informare și prevenire a dopajului în sport. Acetse manifestări vor fi adresate în special tinerilor, mai ales celor sportivi sau practicanți ai sportului recreativ, iar principalul scop este ca tinerii să conştientizeze la ce pericol se expun dacă utilizează substanțe interzise.

„Agenția Națională Anti-Doping și alte autorități ale administrației publice centrale, precum și organizațiile neguvernamentale, vor organiza acțiuni educative, de informare și de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat și fair play-ului, în concordanță cu principiile Convenției internaționale împotriva dopajului în sport și ale Codului Mondial Anti-Doping” – se arată în comunicatul Guvernului României.