Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un proxenet din SUA cere Nike daune de 100 de milioane de dolari

Un proxenet din Statele Unite condamnat pentru tentativă de omor a dat în judecată compania Nike, pentru un motiv absolut halucinant: pantofii sport cu care era încălţat când a comis agresiunea nu conţineau avertismente că puteau fi folosiţi ca armă letală.

Sirgiorgio Clardy, un proxenet din statul american Oregon, vrea 100 milioane USD de la compania Nike şi acuză producătorul de încălţăminte că nu avertizează clienţii asupra faptului că pantofii sport pot fi folosiţi ca armă letală.

El a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce, fiind încălţat cu pantofi Jordan Nike, l-a atacat cu picioarele pe un bărbat, într-un hotel din Portland, după ce acesta beneficiase de serviciile uneia dintre prostituatele sale fără a plăti. Bărbatul a primit mai multe lovituri cu picioarele în zona feţei şi a avut nevoie de copci şi de operaţie estetică.

Proxenetul Sirgiorgio Clardy, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi condamnat la 100 de ani închisoare cu posibilitate de eliberare condiţionată după 36 de ani.