Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

”Totul merge ca pe roate”, un proiect demarat de regretatul Bogdan Dinică

Îngerii nu mor niciodată, sunt printre noi, rămân lângă noi, în sufletele noastre. Și răspândesc bucurie, și ne inspiră.

Bogdan Dinică, inițiatorul fundației Soul to Soul, este unul dintre acești îngeri. Despre Bogdan ar fi de prisos să amintim atâtea fapte bune care i-au innobilat sufletul, risipa de generozitate, proiectele însuflețite, darurile spirituale pe care le-a împărtășit celor care au mers spre Bogdan ca spre un om plin de înțelepciune.

Dintre minunatele proiecte pe care Bogdan le-a lăsat semenilor săi, spre desăvârșirea lor, este și concursul persoanelor cu dizabilități, Ediția a IV-a, intitulat cu atâta inspirație și atât de încurajator ”Totul merge ca pe roate”. Este un concurs – cros în care periodic, persoane țintuite în cărucior, participă la o întrecere sportivă de alergat. Și astăzi, 11 noiembrie, grupuri de voluntari ai Asociației Zâmbete Colorate și elevi ai clasei a XI-a E, însoțiți de doamna prof. Constantin Nicoleta, de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” – Rm. Vâlcea, au întâmpinat și încurajat concurenții în Parcul Zăvoi. Traseul destinat întrecerii sportive a fost aprobat de către Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și, pe această cale, membrii organizatori aduc mulțumiri primarului Mircia Gutău. Voluntarii i-au încurajat pe concurenții participanți la concurs.

Entuziasmul, energia, starea pozitivă a concurenților au confirmat metaforic faptul că ”oamenii sunt păsări cu aripi crescute înlăuntrul lor”, că și persoanele cu dizabilități pot zbura cu speranță spre visul lor. Ziua a continuat la sediul Fundației Soul to Soul cu o masă rotundă la care au participat doamna subprefect Aurora Gherghina o parte dintre participanții la concurs, sosiți din mai multe județe ale țării, membrii ai fundației și ai Asociației Zâmbete Colorate. În cadrul acestui eveniment s-au abordat o parte dintre problemele cu care se confruntă personele cu dizabilități locomotorii: asistentul social al acestei persoane, salriul și motivația acestor persoane care provin din afara sferei familiei persoanei cu dizabilități, necesitatea construirii unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilități, problema rampelor care nu funcționează, probleme ale transportului în comun. Întregul eveniment a fost susținut și filmat de către Televiziunea Vâlcea 1. Mulțumim pentru sprijinul financiar acordat întregului eveniment Clinicii de Cardiologie Incarmed Căciulata.