Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto sibiu100.ro

ŞOCANT: În România, are loc un VIOL la 4 ore! Se cere implicarea lui Carmen Iohannis

foto sibiu100.roCazul elevei de la Vaslui, violată de şapte tineri, care a şocat o ţară întreagă, l-a determinat pe deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru să solicite implicarea soţiei preşedintelui României, Carmen Iohannis, intenţionând să-i trimită Primei Doamne o scrisoare deschisă în acest sens.

„Sunt revoltat că astfel de situaţii se pot întâmpla în România. (…) Avem nevoie de o implicare maximă. O casă de avocatură din Iaşi s-a oferit gratuit să îi asigure în instanţă asistenţă acestei tinere. Pe de altă parte, este momentul ca femeie, ca Primă Doamnă, să găsească împreună cu noi modificările legislative necesare astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. Sunt două proiecte de lege pe care intenţionez să le depun. Vom merge până la Prima Doamnă cu o scrisoare deschisă din partea celor implicati. Sunt deja 50.000 de semnaturi care solicită pedepsirea aspră a celor implicati in acest viol. Un demers făcut de la nivelul acestei instituţii ar avea şanse mai mari de succes”, a declarat Ciuhodaru, la România TV.

Parlamentarul Ciuhodaru atrage atenţia că legea penală din România este permisivă cu violatorii, intenţionând să ceară chiar modificarea unor articole din noul Cod Penal. Tudor Ciuhodaru a postat pe Facebook un mesaj în care cere toleranţă zero faţă de violatori.

„Cazul tinerei violate de şapte indivizi ne arată că e nevoie de condamnarea aspră, în orice context şi orice circumstanţă, a tuturor celor ce recurg la violenţe şi abuzuri sexuale. E incredibil şi revoltător. În România secolului XXI au loc anual 2500 de violuri. Unul la patru ore. Solicit sprijin pentru un pachet legisltativ care să prevadă eliminarea cauzelor penale precum violul din legea medierii precum şi decenii de puşcărie pentru abuzurile sexuale. Pedepsele ar putea fi şi mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai există în România…”, a scris Ciuhodaru.