Acasă Social Premierul Ponta poate spori natalitatea din România: VEZI CUM!

Premierul Ponta poate spori natalitatea din România: VEZI CUM!

Un politician de la PNL a postat un mesaj pe Facebook, propunându-i premierului Victor Ponta câteva măsuri care să contribuie la creşterea natalităţii în România.
Cristina Pocora consideră că scăderea TVA-ului la 5% la produsele pentru copii ar constitui un important imbold pentru tinerele familii să procreeze. Pocora spune că toate produsele destinate copiilor sunt foarte costisitoare, se consumă în cantităţi mari şi multe cupluri amână conceperea unui copil din cauza acestor costuri.
„Cer Guvernului Ponta să încurajeze creșterea natalității și să susțină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor și viitorilor părinți din România. De ce să nu se ieftinească și scutecele, hăinuțele, laptele dar și celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare și reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie”, declară deputata PNL.
Potrivit Cristinei Pocora, „tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor” iar rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an. Dacă în 1990 în România se nășteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000, aproape la jumătate”, arată Cristina Pocora.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.