De astăzi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) demarează un plan de control pentru prevenirea apariţiei E.Coli în produsele alimentare de origine animală.
ANSVSA a anunţat printr-un comunicat de presă dat duminica ca tematica Planului Naţional de Control este: „determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud”.
Probele se vor preleva din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, măcelarii, carmangerii, restaurante, târguri şi pieţe agroalimentare, ferme şi dozatoare de lapte.
Planul este susţinut de crescătorii de animale şi de operatorii din industria alimentară de profil.
Costurile analizelor sunt suportate din bugetul autorităţii.
Lasă un comentariu