Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei se dă de ceasul morţii să putem vota pe net

Intrată oarecum într-un con de umbră după ce partidul domniei sale, nostimul M10, nu s-a plasat nici pe departe în preferinţele românilor, Monica Macovei încearcă din răsputeri să se facă remarcata trâmbiţând la Bruxelles despre necesitatea ca tot omul să poată vota şi prin intermediul internetului.

“Ne aducem cu toții aminte de experiența îngrozitoare a românilor din diaspora de la votul pentru alegerea Președintelui, din toamnă lui 2014, când s-a stat la cozi în multe orașe, inclusiv în Paris, la Londra, ore în șir și nu s-a putut vota. Eu însămi am trăit experiența asta, am fost la Londra, alături de românii de acolo, și, la secția de votare organizată în cadrul ICR România, coada era pe patru străzi. Am stat 10 ore și jumătate și nu am putut vota și în spatele meu erau mulți alții care nu au putut vota. Așa ceva nu mai trebuie să se întâmple”, spune ea afirmând că cotul pe net ar elimina neajunsul.

Aşa o fi, spunem noi, dar cine garantează că nu vor fi abuzuri? Cine garantează că un hacker priceput n-ar putea înclina balanţa scrutinului în favoarea celui care plăteşte mai bine?