Acasă Social La Vâlcea încă nu a început distribuirea ajutoarelor de la UE

La Vâlcea încă nu a început distribuirea ajutoarelor de la UE

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea face cunoscut că distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se va face, începând cu anul 2014, în baza CUPONULUI INDIVIDUAL, pe care persoanele eligibile potrivit HG. 799/2014, îl vor primi la adresa de domiciliu sau de reşedinţă.

Baza de date privind beneficiarii programului a fost constituită şi este actualizată periodic la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Persoanele care vor intra în grupul-ţintă între data constituirii bazei de date şi data distribuirii ajutoarelor vor fi incluse pe liste suplimentare şi vor primi produse în limita cantităţilor rămase disponibile, după distribuirea pe bază de cupon individual.

În prezent, ne aflăm în etapa în care Poşta Română distribuie cupoanele individuale cetăţenilor eligibili din municipiu, iar în paralel cu această acţiune, la nivel central, se desfăşoară licitaţiile pentru achiziţionarea alimentelor şi se organizează reţeaua de distribuire a acestora, pe judeţe.

Aşa cum reiese din informaţiile inscripţionate pe Cuponul individual, ajutoarele alimentare distribuite unui beneficiar constau în:

– făină albă de grâu – 6 kg.

– mălai – 6 kg.

– paste făinoase (400g/pach.) – 2 pach.

– zahăr – 4 kg.

– ulei – 4 l.

– conservă carne porc (300 g/ct.) – 8 cutii

– conserva carne vită (300 g/ct.) – 6 cutii

– pate ficat (200 g/ct.) – 10 cutii

Conform HG nr. 799/17.09.2014 privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor defavorizate, categoriile de populaţie eligibile sunt:

– familiile şi persoanele care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat

– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei

– şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 lei şi şomerii neindemnizaţi, înregistraţi la AJOFM

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună

– pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 lei/lună

– persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate

persoanele beneficiare ale legilor speciale (IOVR, persecutaţi politic, deportaţi, eroiii-martiri şi luptătorii Revoluţiei române din dec. 1989, etc.)

În măsura în care vom deţine, oficial, informaţii suplimentare privind derularea programului POAD şi în special data la care va începe efectiv distribuirea produselor alimentare, acestea vor fi comunicate în mass-media locală, precum şi la sediul Direcţiei de Protecţie Socială Rm.Vâlcea (str. M. Basarab nr. 28, bl. 113 parter, tel. 0250/741 088) sau pe site-ul Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea (www.primariavl.ro). Rugăm toţi cetăţenii direct interesaţi să manifeste înţelegere şi răbdare faţă de această stare de fapt.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.