Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FLORIN POPESCU: Este o provocare să fii asistent social în România

Florin Popescu este absolvent al Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, Facultatea de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării – Brăila, specialitatea Asistenţă Socială. Anterior a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specialitatea Sociopsihopedagogie-Pedagogie socială, şi master „Psihosociologia şi asistenţa socială a familiei” în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Ştiinţe. Din august 2005 este angajatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, desfăşurându-şi activitatea în mai multe servicii destinate protecţiei copilului, persoanelor adulte cu handicap şi persoanelor vârstnice.

1. Ce v-a făcut să alegeţi profesia de asistent social?
Am absolvit cursurile Facultatatii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specialitatea Sociopsihopedagogie-Pedagogie socială in cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca si m-am angajat in anul 2005 la D.G.A.S.P.C. Valcea. Studiile de asistenta sociala mi-au permis sa-mi dezvolt anumite abilitati care sa vina in intampinarea nevoilor copiilor aflati in dificultate.

2. Cum aţi evoluat de-a lungul carierei?
Problematica abordata in cadrul Directiei a fost foarte variata. Mi-am facut debutul in cadrul serviciului de asistenta maternala, am activat apoi in cadrul Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, dupa care mi-am desfasurat activitatea in centrele de tip rezidential ce au avut ca specific protectia copilului. In prezent am acceptat o noua provocare, aceea de a coordona activitatea Centrului pentru persoane varstnice Nicolae Balcescu.

3. Care sunt cele mai mari provocări ale profesiei de asistent social?
O provocare in sine este practicarea asistentei sociale in Romania cu resursele umane si politicile sociale actuale.

4. Ce speraţi să realizați în calitate de asistent social?
Sa reusesc ca vin in intampinarea nevoilor beneficiarilor cu solutii eficiente pentru imbunatatirea calitatii vietii acestora.

5. Transmiteţi-le un mesaj asistenţilor sociali şi viitorilor asistenţi sociali.
Ii sfatuiesc pe cei care doresc sa-si aleaga acest domeniu sa aiba initiativa si sa reuseasca sa schimbe mentalitati printr-un efort comun si sustinut.