Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DJST şi C.S. Chimia prezente la “Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România 2016-2032”

Ziua de 22 septembrie 2016 a fost o zi crucială pentru sportul românesc, pentru că la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, a avut loc “Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România 2016-2032”. Cu această ocazie Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Vâlcea, a fost reprezentată de directorul executiv, profesor Marinescu Bogdan, care a mers alături de doamna profesor Lelioara Alexandrescu – director general al Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea, pentru a reprezenta obiectiv interesele sportului vâlcean, dar şi pentru a exprima puncte de vedere ce contează la nivelul întregii ţări.

„În deschiderea dezbaterii am putut asista la un moment emoţionant, acela de a serba, împreună cu toţi delegaţii aflaţi în Sala „Amfiteatru”, ziua de naştere a renumitei scrimere Ana Pascu, acum în vârstă de 72 de ani, ocazie cu care Sala de Scrimă de la Complexul Floreasca a primit numele marei campioane.

La prezidiu au fost prezenţi Ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă, Vicepremierul Vasile Dâncu, Preşedintele C.O.S.R. Nicu Vlad, Marius Ungureanu – Sectretar de Stat în Ministerul Sănătăţii şi un invitat special pentru acest moment, domnul profesor Adrin Stan, omul cheie al gimnasticii englezeşti.

Ministrul M.T.S. a luat cuvântul şi a spus un adevăr dureros şi anume că sportul românesc este în cădere liberă, că trebuie să prioritizăm nişte lucruri. Este nevoie de o reformă şi trebuie făcută cât mai rapid, altfel riscăm să ne afundăm mai mult. Spotul trebuie să fie unit, trebuie să regândească strategia de lucru, altfel nu vom putea avea performanţă.

De apreciat a fost expunerea domnului Stan Adrian, care a împărtăşit din experienţa sa din Anglia, subliniind faptul că englezii au avut un punct zero de unde au hotărât să schimbe lucrurile şi în cele din urmă au reuşit.

Până la urmă e vorba de schimbarea de mentalitate, astfel că suntem convinşi că vom putea să redevenim o forţă dacă acceptăm că trebuie să schimbăm modul de lucru şi modul de abordare a ceea ce însemnă sportul de performanţă, dar şi cel de masă.

Toţi delegaţii prezenţi (şi nu au fost puţini, peste 300) au împărtăşit aceeaşi idee, reformarea sistemului în sport este imperios necesară, iar vicepremierul Vasile Dâncu a asigurat asistenţa că premierul şi întreg aparatul guvernamental va asigura tot sprijinul pentru implementarea de masuri care să ducă la revigorarea sportului românesc.

Acest lucru este de o importanţă vitală, având în vedere faptul că sportul nu înseamnă doar performanţa competiţională, ci înseamnă emblema unei naţiuni. În afara faptului că este un excelent ambasador, el, sportul, este cel care dă vigoare şi sănătate omului, adică întregii populaţii a României. Sportul înseamnă, educaţie şi disciplină a trupului şi a minţii, astfel că, dacă ne implicăm cu toţii, vom fi avantajaţi cu toţii.

Acest lucru a fost susţinut şi de reprezentantul Ministerului Sănătăţii, domnul secretar de stat Marius Ungureanu, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte implicarea populaţiei în fenomenul sportului de masă, deoarece s-a constat că populaţia adultă în mod special este greu de convins să practice un sport, iar de aici până la creşterea procentului de persoane cu afecţiuni cardio – vasculare nu este decât un pas.” se arată în comunicatul DSJ Vâlcea.