Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: www.click.ro

Bătrână din Budești, găsită de un câine de urmă în șoc hipotermic! Plecase de acasă în noaptea de Revelion

foto: www.click.roLa data de 1 ianuarie a.c, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către I.E. din comuna Budeşti, cu privire la faptul că, soacra sa, L.M., de 82 de ani, din comuna Budeşti, a plecat voluntar de la domiciliu în noaptea de Revelion şi nu a mai revenit.

În aceeaşi zi, s-a constituit o echipă de căutare a persoanei în cauză, formată din 9 poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, 5 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, 5 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, 1 lucrător silvic şi 8 voluntari, care au căutat persoana plecată de la domiciliu atât în zonele împădurite cât şi în zonele de teren agricol.

După aproximativ 3 ore de căutare, cu ajutorul conducătorului câinelui de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic şi a câinelui de urmă, Odez, s-a reuşit găsirea persoanei în cauză, într-un şanţ, pe sol, la marginea pădurii, la o distanţă de aproximativ 1.400 metri de locuinţa sa.

Persoana căutată se afla în şoc hipotermic, la faţa locului fiind solicitat un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor medical, care a constatat că persoana se afla în afara oricărui pericol. Persoana în cauză nu prezenta leziuni pe suprafaţa corpului.