Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ţineţi post? Aveţi grijă de mâncaţi!

Solutia ideala pentru a tine post, o reprezinta fructele si legumele. Sute de combinatii sanatoase pot sa fie facute si neaparat trebuie sa uitam de produsele din magazine care au foarte multi aditivi alimentari, adica E-uri.

Dintre E-urile periculoase care se gasesc in produsele de post existente pe piata, le enumeram pe cele care trebuie neaparat evitate:

E621- monoglutamat de sodiu, E452-polifosfati si coloranti artificiali cum sunt: E120-carminul, E102-tratrazina. Efectele nocive ale acestor chimicale pot fi: stari de ameteala, cadeea parului, exfolierea unghiilor, probleme ale pielii deoarece multe dintre substantele chimice sunt si alergene.

Un produs foarte periculos existent pe piata este pateul vegetal care contine de la 4 pana la 15 aditivi alimentari, cel mai periculos dintre ei fiind monoglutamatul de sodiu care este cancerigen. Aceste pateuri nu au niciun aport nutritional, dar contin foarte multa sare, condimente, conservanti si chiar zahar.

In magazine exista mezeluri din soia gen parizer, salam, crenvursti dar si cascaval din soia. Aceste produse sunt adevarate bombe calorice si au foarte multe E-uri.

Cele mai putin periculoase produse din soia sunt tofu si laptele din soia.

Dulciurile de post sunt periculoase pentru ca laptele din compozitie este inlocuit cu chimicale. recomandarea specialistului este sa faceti dulciuri in casa, asa macar stiti ce puneti in ele!