Acasă Sănătate Spitalul Orășenesc Bălcești devine realitate! Primarul Aleca se ține de treabă

Spitalul Orășenesc Bălcești devine realitate! Primarul Aleca se ține de treabă

Proiectul de realibilitare, modernizare, exrindere, dotare a Spitalului Orășenesc Bălcești, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza prin Compania Națională de Investiții, iar lucrările vor începe chiar în primăvara acestui an.
Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară din zonă a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului Vâlcea.
Referitor la redeschiderea Spitalului Orășenesc Bălcești, primarul Constantin Aleca a făcur următoarele precizări:
”Ne aflăm în faza de strângere „Documentație Avizare Lucrări de Intervenție (#DALI)”. Avem toate studiile-geologic, topografic, expertiză tehnică, audit energetic și aproape toate avizele: gaze, apă și canalizare, CEZ, mediu, cultură și ne mai trebuie avizul de la DSP. După ce luăm și acest aviz urmează depunerea întregii documentații la CNI pentru proiectare/execuție și predarea patrimoniului către aceștia pentru începerea lucrărilor de „Reabilitare, modernizare, extindere, dotare Spital Orășenesc Bălcești”, care va fi în subordinea Consiliului Local Bălcești.
Nu am stat nici o secundă degeaba, fără să nu lucrăm la acest dorit proiect de toată lumea. Se poate ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an 2020”, arată primarul liberal Constantin Aleca.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.