Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ocnele Mari, aproape de a deveni stațiune turistică

Anul 2020 începe cu vești bune pentru locuitorii orașului Ocnele Mari. Atestarea localității Ocnele Mari ca stațiune turistică de interes local se află în dezbatare la Ministerul Turismului, pe ultima sută de metri. Primarul Mihai Pătru este de părere că în cel mult o lună de zile se va primi răspunsul mult așteptat de la minister.
După trei ani de zile de eforturi și diligențe atât din partea primarului Pătru, cât și a angajaților primăriei, Ocnele Mari se află foarte aproape de a dobândi un statut meritat și anume acela de stațiune turistică balneară.
Primarul MIhai Pătru este convins că turismul poate fi salvarea orașului și poate contribui la dezvoltarea localității, fiind un real sprijin pentru proprietarii de pensiuni.
” Suntem foarte aproape să redobândim statutul de stațiune. Odată declarată stațiune turistică, Ocnele Mari va putea să acceseze mult mai ușor fondurile europene. Dezvoltarea economică este prioritară, ca și obținerea unor finanțări nerambursabile, pentru ca să putem valoriza la maximum vestigiile istorice și culturale care există la Ocnele Mari. Sunt sigur că Ocnele Mari are șansa de a deveni un important pilon de dezvoltare turistică în județul Vâlcea”, susține primarul Mihai Pătru.