Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Supă de urzici

Ce vă trebuie? 250 g urzici, 3 linguri de ulei, o lingură de făină, smântână, câţiva căţei de usturoi, sare, piper.

Cum se prepară? Se spală urzicile şi se pun într-o oală cu apă fierbinte şi sărată. Se lasă la fiert cam 10 – 15 minute până se înmoaie bine. Între timp se prăjeşte usturoiul şi făina în ulei puţin încins. Se scot urzicile din apă şi se taie mărunt. Se adaugă în compoziţia deja pregătită. Toate se mai lasă la fiert, iar la început se adaugă apă călduţă. Dacă este necesar se toarnă şi apă rece. Le lăsăm să fiarbă câteva minute. După ce au fiert, se iau de pe foc şi se adaugă o lingură de smântână. Opţional se poate pune şi un ou.

Poftă bună!