Ce vă trebuie? 190 g castane, 50 g unt, o ceapă mijlocie, 1 lingură făină, 400 ml apă sau supă de pui, 300 ml lapte, 250 ml smântână pentru frişcă, sos Tabasco, sare, piper, chilli, 1 gălbenuş de ou.
Cum se prepară? Se crestează coaja castanelor şi se coc în tigaie, sunt gata când crestatura de pe coaja castanei se deschide. Se scot castanele într-un şervet, se învelesc bine şi se lasă să se răcească, după care le curăţăm de coajă.
Tăiem ceapa şi o punem la călit în unt. Adăugăm castanele, făina şi stingem cu apă sau supă. Se face totul pastă cu ajutorul blenderului. Se adaugă laptele, jumătate din smântână, sosul tabasco şi se condimentează după gust.
Înainte de servire se încălzeşte supa, dacă este necesar şi se adaugă restul de smântână amestecat bine cu gălbenuşul.
Poftă bună!
Lasă un comentariu