Ce vă trebuie? 4 pulpe inferioare de raţă, 1 portocală, 2 cepe, 250 ml suc de portocală, 50 g zahăr, 50 ml oţet de vin alb, 500 ml supă de pasăre din concentrate, 1 foaie dafin, 1 linguriţă cimbru uscat, 2 căţei de usturoi, sare şi piper.
Cum se prepară? Se prăjeşte carnea fără grăsime şi, după ce s-a colorat uniform, se ia de pe foc. Se înlătură grăsimea lăsată şi, în acelaşi vas, se pun ceapa tăiată rondele şi feliile de portocală. Se pun zahărul, oţetul şi se lasă să se caramelizeze. Se stinge cu suc de portocale.
Se pune carnea în vas, se adaugă usturoiul necurăţat, cimbrul, foaia de dafin şi se presară cu sare şi piper. Se pune supa din concentrat, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 45 de minute, cu capac, şi 10 minute fără.
Poftă bună!
Lasă un comentariu