Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chifteluţe la cuptor pe pat de mămăliguţă

Ce vă trebuie? Pentru chifteluţe: 1 piept de pui, 1 cartof, 1 morcov, 3 căţei usturoi, 1 ou, pătrunjel verde, sare şi piper. Pentru sos: 1 ceapă, 4-5 căţei usturoi, 1 cană suc de roşii, sare, piper, oregano. Pentru „patul de mămăligă”: mămăligă, 50 g telemea, 50 g unt, 50 g caşcaval.

Cum se prepară? Cartoful se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeamă. Se amestecă pieptul de pui tocat cu cartoful şi morcovul rase, condimentele şi verdeaţa. Adăugăm oul şi omogenizăm. Cu mâinile umede formăm chifteluţele,apoi le punem într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Sucul de roşii îl amestecăm cu ceapa tocată şi usturoiul pisat. Condimentăm după gust cu sare, piper şi oregano. Turnăm amestecul peste chifteluţe. Dacă mai este necesar adăugăm şi puţină apă, atât cât chifteluţele să fie acoperite. Se dă vasul la cuptor la foc mediu, până scade sosul şi chifteluţele sunt bine rumenite.

Între timp pregătim mămăliga, pe care o amestecăm cu untul şi telemeaua rasă. Întindem mămăliga într-o tavă de tartă, în strat gros. Ungem cu sosul de la chifteluţe, punem chifteluţele din loc în loc şi presărăm cu caşcavalul ras. Dăm din nou tava la cuptor pentru câteva minute până se topeşte caşcavalul şi se aureşte.

Poftă bună!