Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Frigărui cu bacon

Ce vă trebuie? 3 cartofi mari, lunguieţi; 250 g bacon sau costiţă afumată; 1 ceapă mare; 2 linguri ulei; piper; cimbrişor uscat; sare.

Cum se prepară? Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi scurgi, cureţi coaja şi după ce se răcesc îi tai felii potrivit de groase. Tai baconul sau costiţa afumată felii subţiri şi le decupezi în pătrate de mărimea feliilor de cartofi.

Aşezi pe ţepuşe de lemn feliile de cartofi alternându-le cu cele de bacon sau de costiţă între ele, adăugând opţional şi câte o felie de ceapă. Presari peste ele cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă unsă cu puţin ulei şi le introduci la cuptor pentru circa 20 de minute. Le serveşti calde.

Poftă bună!