Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lavanda – un remediu natural pentru sănătate

Lavanda sau levănţica este un arbust veşnic verde, cu flori delicat parfumate, grupate în inflorescenţe de culoare albastru-violet. A fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri ca plantă aromatică şi medicinală.

Este cunoscută ca o plantă cu proprietăţi antiseptice, analgezice, antiemetice, vasodilatatoare, diuretice, sudorifice, antispastice, carminative, antidepresive.

Datorită uleiurilor esenţiale pe care le conţine exercită un efect sedativ asupra sistemului nervos şi cardiovascular, şi acţionează ca un decongestionant în caz de răceală şi gripă.

Calmează durerile musculare şi articulare, stimulează citogeneza (formarea de noi celule), contribuind, printre altele, la menţinerea unui ten neted şi catifelat. Mai este utilizată în afecţiuni ale ficatului şi vezicii biliare, în balonări, cefalee, migrene, acnee.

Îmbunătăţeşte calitatea somnului şi este un remediu natural excelent pentru tratarea insomniei, în stări de agitaţie, nervozitate, iritabilitate. Ne ajută să dobândim armonie interioară, să renunţăm la resentimente, să avem o gândire clară, mai multă siguranţă şi încredere.