Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Editorii cer demisia ministrului Educaţiei

Federaţia Editorilor din România (FER) îi solicită premierului Victor Ponta să-l demită pe ministrul Educaţiei şi pe preşedintele comisiei Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). „Comisia CNEE (aflată în subordinea Ministerului Educaţiei) a utilizat acest raport pe baza căruia a descalificat pe motive de neconformitate majoritatea ofertelor de manuale, dar a ascuns cu bună ştiinţă neconformitatea manualelor câştigătoare, declarându-le conforme. Acesta este un act de fraudare a rezultatelor licitaţiei de care se fac responsabili membrii comisiei CNEE, condusă de domnul Silviu Cristian Mirescu”, precizează reprezentanţii FER într-un comunicat de presă.

FER solicită descalificarea ofertelor prezentate de SIVECO+Litera şi, respectiv, CD Press, declarate iniţial câştigătoare, motivând că acestea ar fi fost „desecretizate” şi deja prezentate publicului larg. FER acuză CNEE că a aplicat un tratament „inegal şi părtinitor în favoarea celor doi participanţi declaraţi câştigători, asocierea Siveco + Litera şi editura CD Press.

„Solicităm domnului prim-ministru Victor Ponta să respecte declaraţia domniei sale cu privire la intenţia de a face lumină în acest caz şi considerăm că elementele prezentate de noi sunt motive mai mult decât suficiente pentru a cere demisia ministrului Remus Pricopie, dar şi a domnului Silviu Cristian Mirescu, preşedintele comisiei CNEE şi principalul responsabil pentru modul de desfăşurare a acestei licitaţii”, mai precizează membrii FER în comunicat.