Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În curând va apărea pe piaţă plasturele care reglează insulina şi testează nivelul zahărului la diabetici

Cercetătorii de la Univesritatea de Stat din Carolina de Nord – SUA au conceput un plasture cu ajutorul căruia diabeticii vor putea să-şi testeze nivelul zahărului din sânge şi, apoi, să-şi regleze nivelul insulinei. Plasturele a fost testat deja pe rozătoare şi şi-a dovedit eficienţa timp de nouă ore.

Plasturele transdermic este prevăzut cu micro-ace de dimensiunea cililor. Aceste ace extrem de mici sunt dotate cu rezervoare microscopice ce conţin enzime sensibile la glucoză şi la insulină, care este dispersată dacă nivelul zahărului detectat în sânge este foarte ridicat, explică cercetătorii americani.

„Noi am conceput acest plasture pentru diabetici. El prezintă o serie de avantaje pentru aceşti pacienţi: funcţionează rapid, este simplu de folosit şi este fabricat din materiale biocompatibile şi lipsite de toxicitate. Metoda ţinerii sub control a diabetului cu ajutorul acestui plasture poate fi personalizat, ţinându-se cont de greutatea bolnavului şi sensibilitatea lui la insulină”, explică Zhen Gu, principalul autor al studiului, profesor la departamentul de inginerie biomedicală al Universităţii de Stat din Carolina de Nord.