Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DECIZIE: Sectia de Recuperare Medicală a SJU Vâlcea, ÎNCHISĂ TEMPORAR

”În urma cresterii numarului de infectari cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului Valcea, Comitetul Director al Spitalului Judetean de Urgenta Valcea a luat astazi hotararea de a inchide temporar Sectia de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea si extinderea Sectiei de Boli Infectioase, pentru a o putea folosi pentru tratarea pacientilor confirmati cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de urgență Vâlcea.

De asemenea, directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran, explică și informația conformă căreia patru județe din România, printre care și Vâlcea, nu au niciun laborator acreditat de testare RT-PCR pentru noul coronavirus, deși au trecut peste patru luni de la izbucnirea epidemiei.

”Informam cetatenii ca, in perioada 20 aprilie 2020 – 10 iulie 2020, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea a efectuat peste 3800 de teste pentru depistarea SARS-CoV-2, dintre care 1218 in Laboratorul de Genetica Moleculara al Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.
Facem apel catre toti cetatenii, sa respecte masurile de protectie, intrucat numai in acest mod putem evita aglomerarea spitalelor!”, mai precizează SJU Vâlcea.