Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Coada şoricelului – leac pentru femei

Coada şoricelului este o plantă medicinală căreia nu putem să nu-i rezervăm un loc în viaţa noastră. Deşi ea constituie sprijinul nostru de bază în unele maladii grave, este considerată în primul rând o plantă de leac pentru femei. Că este vorba despre o fată tânără care are tendinţe spre un ciclu neregulat sau de femeie mai în vârstă aflată în plină menopauză sau care a trecut de această perioadă, pentru oricare, fie tânără, fie bătrână, este importantă să bea din când în când câte o ceaşcă cu ceai de coada şoricelului. Planta influenţează în toate privinţele în mod favorabil organele pelviene (genitale) ale oricărei femei.

În cazul unei inflamaţii a ovarelor se întâmplă adesea ca prima baie de şezut cu coada şoricelului să şi alunge durerile, iar inflamaţia să se retragă treptat. La fel de eficiente sunt aceste băi în incontinenţă urinară a oamenilor bătrâni şi a copiilor, ca şi în leucoree (poala albă, scurgeri). În aceste cazuri trebuie să se bea suplimentar ceai de coada şoricelului, şi anume 2 ceşti pe zi.

Şi la prolaps uterin se fac o perioadă mai îndelungată de timp băi de şezut cu coada şoricelului, se beau în plus 4 ceşti cu ceai de creţişoară pe parcursul întregii zile, înghiţitură cu înghiţitură, şi se masează cu tinctură de trista-ciobanului zona pelviană, pornind de la vagin în sus.

Miomurile sunt făcute să dispară cu ajutorul băilor zilnice de şezut cu coada şoricelului continuate o perioadă mai lungă de timp, până ce controlul medicului va constanta retragerea totală.

Şi în menopauză femeia ar trebui să recurgă hotărât la ceaiul de coada şoricelului. Băile de picioare cu adaos de coada şoricelului fac bine şi în nevritele de la braţe şi picioare.

O migrenă, cauzată de schimbare vremii, este înlăturată de o singură ceaşcă cu ceai de coada şoricelului, băută fierbinte şi încetul cu încetul; consumându-se acest ceai în mod regulat, migrena poate să treacă de tot.

Nu este în general cunoscut faptul că această plantă are o influenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi că stimulează hematopeoza (formarea sângelui). Coada şoricelului ajută în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai de coada şoricelului, băi şi frecţii cu tinctură de coada şoricelului. Această plantă medicinală este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obligeană, cancerul pulmonar. Ceaiul stimulează şi activitatea renală regulată, înlătură inapetenţa, balonările şi crampele stomacale, tulburările hepatice, inflamaţiile traiectului stomacal şi intestinal, stimulează activitatea intestinală şi are astfel grijă de scaun ca să fie regulat.

Mâncărimile neplăcute din vagin se îndepărtează prin efectuarea unor spălături şi băi de şezut cu infuzie de coada şoricelului.

Pentru tratamentul hemoroizilor se poate prepara o alifie deosebit de bună din flori de coada şoricelului.