Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Infecţii cu bacterii la Spitalul Judeţean VÂLCEA (EXCLUSIV)

Lucrările tărăgănate şi extrem de întârziate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea au determinat o serie de probleme, pe care actuala conducere interimară a adus-o la cunoştinţa Consiliului Judeţean Vâlcea. Ideea este că reprezentanţii CJ, for superior Spitalului Judeţean Vâlcea trebuie să intervină şi să atenţioneze firmele de construcţii care efectuează lucrările de investiţii la unitatea spitalicească să finalizeze cât mai curând lucrările. Firmele care au câştigat licitaţia şi execută lucrările se numesc Romconstruct şi UTI. Din cauza lucrărilor de construcţii, a aglomeraţiei şi a prafului, în ultima lună s-au înregistrat 7 cazuri de infecţii cu Clostridium difficile.

„Începând cu finele lunii mai (a.c.) până la sfârşitul săptămânii trecute a crescut incidenţa infecţiilor cu Clostridium difiicile (ICD) raportate de către secţiile şi compartimentele spitalelor (au fost raportate 7 infecţii cu Clostridium difficile). Situaţia existentă la ora actuală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (locaţia Calea lui Traian nr. 201), cu blocarea a 2 etaje şi redistribuirea secţiilor pe celelalte nivele ale spitalului nu permite izolarea corectă (în conformitate cu Ghidul de diagnostic, tratament şi prevenire, a Infecţiilor cu Clostridium difficile) a pacienţilor cu ICD (care sunt dependenţi de îngrijirile secţiei sau care necesită terapie intensivă). În cazul mai sus menţionat, izolarea ar trebui realizată în saloane prevăzute cu grup sanitar propriu în care să fie cohortaţi doar pacienţii cu ICD”, se arată în adresa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă către Consiliului Judeţean Vâlcea.

De asemenea, medicii de la Compartimentul de Prevenire şi Control a Infecţiilor Nosocomiale au mai evidenţiat că în afara dificultăţilor generate de izolarea pacienţilor cu ICD, aglomeraţia creată în toate secţiile determină mai multe probleme. Acestea sunt legate de realizarea unor circuite funcţionale corecte, cum ar fi grupuri sanitare insuficiente: vezi secţia Urologie parter: un singur grup sanitar (toaletă) pentru bărbaţi şi pentru femei. Compartimentele Nefrologie, Diabet zaharat şi Hematologie dispun un singur grup sanitar (toaletă şi duş) pentru bărbaţi şi femei;

Există inconveniente şi cu transportul mesei gata porţionate ci liftul de la etajul 3 (secţia Medicină Internă) la etajul 1 (Compartimentele Nefrologie, Diabet zaharat şi Hematologie) din cauza lipsei unui oficiu la acest nivel.

Alte probleme se mai leagă de respectarea periodicităţii dezinfecţiilor ciclice deoarece numărul restrâns de paturi din Spitalul judeţean şi numărul mare de pacienţi face aproape imposibilă care dezinsecţia să se realizeze în mod corespunzător.