Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO. Accident grav spre Mânăstirea Stănișoara. A intervenit elicopterul. Victimele sunt călugări

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați în această după-amiază, pentru salvarea victimelor unui accident rutier, produs în localitatea Călimănești, pe drumul ce duce către Mănăstirea Stănișoara.

În urma accidentului, au rezultat două victime, bărbați. O persoană a fost aruncată din mașină într-o râpă, fiind găsită inconștientă și încă una a suferit leziuni. La fața locului, din partea ISU Vâlcea, s-au deplasat două echipaje (1 descarcerare si 1 SMURD), plus trei echipaje ale SAJ, SVSU Calimanestiși SALVAMONT.

După extragerea victimei din râpă și acordarea de îngrijiri medicale preliminare, a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Craiova, acesta urmând să preia persoana rănită grav. Celălalt bărbat rănit a primit îngrijiri medicale preliminare, după care va fi transportat la UPU pentru investigații suplimentare.

Bărbații răniți se pare că sunt călugări în cadrul Mânăstirii Stănișoara. Aceştia sunt I.M., de 63 de ani, care are politraumatisme și a fost preluat conștient de elicopter și T.M., de 57 de ani, care prezintă dureri hemitorace stânga și traumatism la coloană, fiind preluat de către echipajul SMURD și transportat la UPU Vâlcea, ne transmite purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt. adj. Octavian Fulger.