Acasă Actualitate Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, oficial pe lista organizațiilor „teroriste și...

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, oficial pe lista organizațiilor „teroriste și extremiste” din Rusia

Facebook's new rebrand logo Meta is seen on smartpone in front of displayed logo of Facebook, Messenger, Intagram, Whatsapp and Oculus in this illustration picture taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Rusia a desemnat oficial gigantul american Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, drept organizaţie „teroristă şi extremistă”, deschizând posibilitatea unor acţiuni legale sporite împotriva utilizatorilor săi din ţară.

Meta a fost clasificată printre organizaţiile „teroriste şi extremiste” de către serviciul rus de monitorizare financiară, a constatat marţi AFP pe site-ul acestui organism guvernamental. Agerpres amintește că încă din luna martie, un tribunal rus a interzis Meta pentru „extremism”, la câteva zile după blocarea în Rusia a Instagram şi Facebook, de atunci inaccesibile în ţară fără o reţea privată virtuală (VPN), precum Twitter şi multe site-uri media critice faţă de putere. De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, autorităţile ruse desfăşoară o represiune exacerbată a criticilor conflictului, cu mii de amenzi şi zeci de dosare penale pasibile cu pedepse grele de închisoare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.