Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto occidentul-romanesc.com

Zvetlana Preoteasa, DEMISĂ de la ROMÂNII DE PRETUTINDENI

foto occidentul-romanesc.comMinistrul delegat relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, este unul dintre primii membri ai cabinetului Cioloş, care face schimbări în subordinea sa, dând de pământ cu sinecuriştii promovaţi în posturi călduţe, doar datorită apartenenţei la un partid politic.

Astfel, ministrul Stonenescu a decis să o schimbe din funcția de director general al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe vâlceanca Zvetlana Preoteasa, apropiată a lui Cristian David și a lui Călin Popescu Tăriceanu. În locul profesoarei de la Vâlcea, devenită de ani buni politician, a fost numit Petru Guran, un intelectual român de prestigiu cu o bogată experiență în problematica românilor de pretutindeni.

„Curajul tânărului ministru este unul de apreciat deoarece Zvetlana Preoteasa este cunoscută ca un personaj cu relații adânci în sistemul politic din România, personaj care în ciuda numeroaselor ilegalități comise la Institutul Hurmuzachi și a prestației mai degrabă anoste, a fost păstrată în funcție datorită faptului că i-a făcut campanie lui Cristian David și lui Tăriceanu. Supranumită de o parte a presei din România simbolul cumetriei românești din cauza modului de-a dreptul penibil în care a angajat la Hurmuzachi toate pilele tovarășilor de partid, Zvetlana Preoteasa a fost numită în postul de director general de fostul ministru Cristian David care acum este cercetat de DNA pentru o șpagă de 500.000 de euro pe care ar fi luat-o în sacoșă. Ea nu a apărut de nicăieri, înainte de a fi numită în această funcție ocupând poziția de șefă de cabinet parlamentar a aceluiași Cristian David, în perioada 2008-2012”, arată jurnaliştii de la ro.blastingnews.com.