Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Popescu şi Cristian Buican sunt la cuţite?

ADEVĂRUL. În mediul politic, în ultima vreme, circula o informaţie potrivit căreia Victor Popescu, liderul tinerilor liberali din judeţ, urmează să fie mazilit de la conducerea partidului. Motivul invocat ar fi fost acela că relaţia de prietenie politică dintre acesta şi şeful PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, s-a deteriorat iremediabil. Mai mult, Popescu, se spune, ar fi avut o activitate de partid slabă, ce a stârnit profunda nemulţumire a colegilor de partid. Liberalul neagă, însă, aceste zvonuri şi susţine că nu se pune problema schimbării sale.

Victor Popescu a fost preţ de câteva zile în atenţia media, speculându-se că acesta urmează să fie schimbat de la conducerea organizaţiei de tineret a partidului, deoarece, zic gurile rele, ar fi un lider slab. Încercând să ne dăm seama de substratul acestei informaţii, am aflat că, de fapt, este vorba de o mai veche dispută politică dintre Victor Popescu şi o domnişoară care, de ceva vreme, a părăsit PNL pentru a se înscrie la PDL. De atunci, se spune, fata îi cam poartă sâmbetele lui Popescu pe care, cică, îl denigrează ori de câte ori are ocazia. Am întrebat şi noi câţiva dintre colegii tânărului dacă este adevărat că acesta este un slab lider de partid, dar am primit un răspuns negativ. Ei spun că, din contră, organizaţia de tineret a fost lăudată de conducerea centrală a partidului, deci, implicit, înţelegem noi, şi Victor Popescu. Întrebat de redactorii publicaţiei noastre dacă este adevărat că urmează să fie schimbat de la conducerea partidului, Victor Popescu ne-a declarat: „Nu, în niciun caz. Nu se poate pune problema la modul acesta. Am o relaţie dintre cele mai bune cu şeful PNL, Cristian Buican, iar cei din interiorul partidului ştiu bine acest lucru. Ea nu s-a deteriorat, aşa cum spun unii şi alţii, din contră, s-a consolidat, în timp”.

Prietenia

„Zilele trecute, la Mamaia, a avut loc Delegaţia Permanentă şi Biroul Naţional al TNL, iar organizaţia noastră a fost lăudată pentru o activitate politică foarte bună. Aşadar, după cum se vede, e vorba de răutăţi spuse gratuit de rău-voitori. Şi mai este ceva. Eu nu pot fi schimbat de Cristian Buican din funcţie. Organizaţia judeţeană trebuie dizolvată de conducerea centrală a partidului. Dar nu are niciun sens să discutăm despre chestia asta. Repet, în ceea ce-l priveşte pe deputatul Buican, sunt sigur că nu are gânduri să propună schimbarea mea. Îl cunosc de peste 16 ani de zile şi îmi este un foarte bun prieten. Ne înţelegem perfect!” – ne-a declarat Victor Popescu. Totuşi, pe la colţuri, se mai vorbeşte că este posibil ca situaţia să fi devenit  mai tensionată, în ultima vreme, între Buican şi Popescu, după ce, cel din urmă, din raţiuni necunoscute, nu a mai fost numit în funcţia de director la Hidrosev aşa cum i se promisese şi sperase. Noi nu credem, dar, oricum, încurcate sunt căile politicii locale!

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU