Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valer Tudor deplânge soarta municipiului Râmnicu Vâlcea

Valer Tudor, un fost lider marcant al PSD Vâlcea, a fost convins recent de Mircia Gutău să se alăture proiectului său la Partidul Ecologist Române – filiala Vâlcea. După multe ezitări, acesta a cedat insistenţelor fostului primar şi acum este cap de listă al PER la Consiliul Judeţean Vâlcea.

Valer Tudor a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, atunci când experimentatul politician a făcut o analiză dură şi pertinentă asupra situaţiei financiare de la Primăria Râmnicu Vâlcea, susţinând că municipiul nostru are nevoie de mâna puternică a lui Mircia Gutău pentru a ieşi la liman.

„Municipiul Râmnicu Vâlcea va fi extrem de puternic afectat, nu numai în anul 2016, ci – după părerea mea – şi în anii 2017 şi 2018, dacă la nivel guvernamental nu se va găsi o soluţie prin care să se acopere banii ce vor trebui restituiţi la Uniunea Europeană, pe proiectele nefinalizate. Cred că în Râmnicu Vâlcea nu numai că nu se vor mai putea face investiţii, nu se vor putea face nici măcar cheltuieli elementare de existenţă a administraţiei municipale. Practic, municipalitatea va trebui să restituie UE valoarea bugetului pe un an din venituri proprii, ceea ce este dramatic.

Speranţa mea este că această situaţie, existând la nivelul întregii ţări, ar putea fi cumva rezolvată. Deşi am început să îmi pierd această speranţă, am văzut declaraţia premierului Cioloş, care a spus că nu are nici măcar bani pentru mărirea concediilor natale. Din informaţiile noastre, România va trebui să dea înapoi UE peste un miliard de euro, dacă nu chiar un miliard şi jumătate de euro. Şi, atenţie, aceşti bani chiar dacă vor fi daţi înapoi, probabil, în mod eşalonat, pentru că nu poţi pune lacătul pe primărie, eşalonările vor fi date cu penalităţi. Cred că oraşul are nevoie de mână forte în această situaţie, iar aceasta este Mircia Gutău” – a declarat Valer Tudor.