Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gutău despre Rădulescu: Aşa se întâmplă atunci când nu eşti inspirat, când iei un om necunoscut şi îl pui pe postul de viceprimar!

Schimbul de replici dintre foştii primari ai municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (PER) şi Romeo Rădulescu (PSD), pare să nu se mai termine. Actualul candidat al social-democraţilor şi-a bazat, se pare, întreaga campanie electorală pe atacuri la adresa ex-edilului Gutău, iar acesta din urmă şi-a făcut un obicei să răspundă la acuzaţiile şi răutăţile lui Rădulescu.

La ultima conferinţă de presă a Partidului Ecologist Român – filiala Vâlcea, Mircia Gutău s-a văzut nevoit să dea, din nou explicaţii cu privire la proiectele europene derulate în mandatul său. El nu s-a abţinut însă şi a trimis câteva săgeţi către Romeo Rădulescu.

„Aşa se întâmplă atunci când nu eşti inspirat, când iei un om necunoscut şi îl pui pe postul de viceprimar. Recunosc, am greşit nelăsându-l pe Romeo Rădulescu să ardă toate etapele pentru a fi demn de funcţie. Afirmaţiile lui sunt total neadevărate. Construcţia gropii de gunoi de la Feţeni şi staţia de epurare, de 11 milioane de euro, pentru care mi-am asumat răspunderea de a anula licitaţia şi de a face o altă licitaţie, încheind acest proiect fără un leu penalizare, este doar un exemplu. Închiderea gropii de gunoi de la Râureni este un alt proiect european finalizat.

Cât am fost primar, m-am zbătut, deşi partidul meu de atunci nu mai era la guvernare. Astfel că, municipiul Râmnicu Vâlcea nu a fost declarat pol de dezvoltare urbană. Doar şase astfel de municipii din ţară au fost declarate pol de dezvoltare. Şi la acest pol de dezvoltare ne-au fost alocate 38 de milioane de euro, pentru proiectele pe care le-am iniţiat eu. Însă, să ai tupeul să spui că niciun proiect nu a fost finalizat, mi se pare strigător la cer! Nu în ultimul rând, am început, cu sprijinul Gabrielei Ene, reabilitarea Colegiului Alexandru Lahovari. Pe care Romeo Rădulescu l-a continuat, numai că, şi din cauza neglijenţelor care au fost acolo, am plătit în jur de 20 de miliarde penalităţi. Poate aici ar trebui să vedem cine se face vinovat de aceste întârzieri, cine se face vinovat de întârzierea parcului Zăvoi, un proiect iniţiat tot de mine, dar pentru care administraţia care a venit după mine a schimbat zeci de mail-uri care au dus la un proces în instanţă. Mailu-rile au fost prezentate chiar de actualul primar…” – a declarat Mircia Gutău.