Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

USL A EXPLODAT ÎN ILFOV! URMEAZĂ VÂLCEA?

• la penultima şedinţă de CJ, PNL şi PDL şi-au dat mâna şi au reuşit să-l pună la colţ pe Ion Cîlea şi al său PSD

În aceste zile, USL se află pe marginea prăpastiei, iar mulţi aşteaptă să-şi dea obştescul sfârşit. Deşi s-au luat din interes, de acum se pare că nici accesul la robinetele banilor publici nu-i mai pot ţine împreună pe pesedişti şi liberali. În cel puţin 8 judeţe, protocolul Alianţei a fost aruncat în aer. La Vâlcea, situaţia este incendiară, pentru că nici măcar nu există un protocol judeţean asumat de cele două partide. Mai mult decât atât, PSD şi PNL şi-au format deja alte majorităţi, în afara USL. Liberalii au preferat alianţele cu PDL, în timp ce PSD s-a orientat spre PP-DD. La început parteneri, acum liderii PSD şi PNL din aceste judeţe se acuză reciproc de jocuri murdare, şantaj şi trădare. În plus, mai sunt informaţii unde reprezentanţii PP-DD de abia aşteaptă să sară în barca PSD.

Liderii de la centru ai USL simt că au scăpat situaţia de sub control şi încearcă, cât de cât, să păstreze o anumită idee de unitate în interiorul Alianţei. „Nu doar la Ilfov, ci şi la Botoşani, Alba şi la Vâlcea, PNL e aliat cu PDL. Am stabilit cu Crin să intervenim de la centru unde sunt probleme în teritoriu. Noi vom cere ca peste tot să nu fie alianţe PNL cu PDL. Aceste alianţe însă nu pot duce la ruperea USL, USL s-a format de sus în jos, Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Radu Stroe, Eduard Hellvig şi tot aşa se va rupe, de sus în jos, nu de jos în sus” – a declarat Victor Ponta. Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, şi totodată preşedintele PSD Vâlcea se jură cu mâna pe inimă că el nu i-a carotat pe liberali, ci, din contră, le-a oferit ajutorul ori de câte ori a putut. „Eu am încercat să mă înţeleg cu liberalii. Ei sunt cei care, de fiecare dată, încearcă să ne caroteze şi să facă tot felul de înţelegeri pe sub masă. Nu pot decât să sper că atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu, vor avea înţelepciunea să dea de cap, acestor situaţii” – susţine Ion Cîlea.

Costi Rădulescu: „USL-ul de la Vâlcea? Care USL?”

Întrebat cât mai rezistă USL la Vâlcea, deputatul PSD Costi Rădulescu a fost foarte tranşant şi ne-a declarat: „USL-ul de la Vâlcea? Care USL? USL este extrem de discutabil ca şi structură politică în Vâlcea, câtă vreme sunt localităţi unde PNL-ul votează în Consiliu Local la cot cu PDL, iar cei doi preşedinţi judeţeni ai Alianţei, Cîlea şi Buican, sunt într-un continuu conflict. Avem un exemplu recent, prin care domnul Buican, preşedintele PNL Vâlcea, îl atacă la baionetă pe domnul preşedinte Cîlea, mă refer la atacurile din jurul APAVIL, şi atunci, despre care USL vorbim? Cred că lucrurile trebuie tranşate urgent şi cred că Victor Ponta şi Crin Antonescu trebuie să-şi spună punctul lor de vedere” – a încheiat Costi Rădulescu.

Adrănel Cotescu: „Ion Cîlea este mai rău decât Petrache de la Ilfov”

Senatorul PNL Adrănel Cotescu consideră că la Vâlcea, PSD-ul este cel care pune beţe-n roate, mai ales că la conducerea CJ Vâlcea se află pesedistul Ion Cîlea: „La Vâlcea, nu se poate vorbi despre colaborare până când preşedintele Cîlea nu înţelege că suntem parteneri. Ion Cîlea face ce vrea la CJ, noi salvăm ce se mai poate. Dacă doamna Firea face atmosferă la Ilfov, vă pot spune că am pregătit şi eu nişte materiale pe care să le prezint la Bucureşti cu modul în care se împart banii în judeţul Vâlcea. Am să le prezint liderilor de la Bucureşti cum se împart fondurile într-un judeţ condus de un lider PSD. Cîlea este mai rău decât Petrache de la Ilfov. La Vâlcea, Ion Cîlea este liderul universal. Numai el există. Nu avem cum să ne înţelegem cu acest om. Acceptăm situaţia şi mergem înainte, fără, însă a ne lăsa umiliţi. Consider că şi consilierii judeţeni poartă o parte din vină că nu l-au interpelat până acum pe domnul preşedinte, să mai coboare un pic cu picioarele pe pământ” – ne-a declarat senatorul PNL, Adrănel Cotescu.

Cristian Buican: „Liderii PSD sunt nişte mincinoşi”

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, este de-a dreptul iritat de colegii de Alianţă şi nu înţelege de ce se plânge Ion Cîlea la Bucureşti. „Premierul Ponta este prost informat de reprezentanţii PSD din Vâlcea. De fapt, liderii PSD sunt nişte mincinoşi. Se duc la Bucureşti şi spun numai prostii. Mă refer în special la preşedintele Ion Cîlea, care nu mai pridideşte să mă acuze oricui stă să-l asculte. Nu înţeleg care este nemulţumirea domnului Cîlea. În Consiliul Judeţean, am votat toate propunerile dumnealui, mai puţin cea cu transportul judeţean, unde consider că i-am făcut un bine. Dar, până la urmă, şi acel punct a trecut. Vă întreb, cu ce l-au carotat liberalii la Vâlcea? Vreau să fiu clar înţeles: Ion Cîlea, ca şi persoană, îmi este simpatic. Însă, când discutăm politică şi administraţie lucrurile se schimbă. În calitate de preşedinte al CJ, domnul Cîlea acţionează discreţionar şi eu nu pot sta cu mâinile în sân. Nu mi se pare normal ca doar anumite localităţi să primească fonduri, iar altele să se descurce cum pot. Ion Cîlea trebuie să înţeleagă că trebuie să trateze pe toată lumea la fel, şi să dea bani în mod egal, nu numai acolo unde este primar PSD sau un prieten de-al domniei sale” – susţine liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Întrebat despre cum merge USL la Vâlcea, Buican a dovedit că are într-adevăr simţul umorului: „Cum a fost şi până acum! Adică foarte bine! Păi de ce să nu reziste USL la Vâlcea?” – s-a întrebat retoric deputatul.