Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRIBUNALUL a decis: Samoil Vâlcu și Roxana Călina rămân în PNL! Ei își păstrează și mandatele de consilieri județeni

Conflictul dintre președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican și cei doi consilieri județeni, care au refuzat să demisioneze, Samoil Vâlcu și Roxana Călina, a fost tranșat de Tribunalul Vâlcea. Printr-o decizie a magistraților, se suspendă toate deciziile emise de Biroul Politic Județean al PNL Vâlcea. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Iată soluția Tribunalului Vâlcea:
Respinge excepţia prematurităţii cererii formulată de pârâtul Partidul Naţional Liberal-Filiala Vâlcea. Admite cererea de suspendare formulată de reclamantă, a executării Actului Administrativ-Decizia nr.16 din data de 06.09.2018 emisă de Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal-Filiala Vâlcea. Dispune suspendarea Deciziei nr.16 din data de 06.09.2018 emisă de Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal-Filiala Vâlcea până la pronunţarea instanţei de fond. Sentinţă executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la sediul Tribunalului Vâlcea. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 11 martie 2019.
Document: Hotarâre 382/2019 11.03.2019

Au refuzat să voteze la grămadă

Amintim că în şedinţa din 31 august a Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalii Samoil Vâlcu (foto), Roxana Călina Roşu şi Aurel Simion au votat alături de PSD-ALDE proiectul de hotărâre privind trecerea unor imobile teren şi construcţie garaj cu 5 boxe din domeniul public al statului şi administrarea Prefecturii Vâlcea, în domeniul public al judeţului Vâlcea. La scurt timp, deputatul Buican le-a solicitat demisiile, acuzându-i că s-au vândut „pentru câţiva arginţi, funcţii sau alte interese pur personale”.
La vremea respectivă, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican i-a acuzat pe aceștia de trădare și că s-au vândut pe câțiva arginți.
”Din păcate, aceşti consilieri judeţeni PNL au ales să se vândă pentru câţiva arginţi, funcţii sau alte interese pur personale şi să încalce deliberat statutul partidului. Un politician care nu îşi respectă propriul partid nu are ce căuta în rândurile sale. Acesta este şi principalul motiv pentru care preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, le recomandă celor trei consilieri judeţeni aleşi pe lista PNL să dea dovadă de o ultimă fărâmă de moralitate şi să facă un pas înapoi, să demisioneze din funcţiile obţinute de pe urma partidului şi să facă loc altor persoane care respectă partidul, statutul şi deciziile lui.
Ne exprimăm convingerea că timpul va dovedi faptul că votul de vineri pentru proiectul de hotărâre privind solicitarea de trecere a unor imobile teren şi construcţie garaj cu 5 boxe din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea, în domeniul public al judeţului Vâlcea, a fost unul care nu urmăreşte vreun interes obştesc, ci doar interese personale imobiliare ale celor aflaţi vremelnic la putere în judeţul Vâlcea.
În calitate de preşedinte al filialei Vâlcea a PNL, deputatul Cristian Buican nu va mai tolera nicio atitudine, a oricărui membru PNL Vâlcea, indiferent de numele său, contrară statutului partidului, hotărârilor forurilor judeţene şi naţionale de conducere a PNL sau orice alt comportament politic de colaborare cu reprezentanţii PSD. Atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, PNL şi-a asumat că nu va colabora cu cei de la PSD, fiind adoptate în acest sens o serie de hotărâri a forurilor naţionale”, susținea deputatul Cristian Buican.

Consilierii Folea și Simion, fără sancțiuni

Deși au făcut exact același lucru ca și Vâlcu și Călina, Folea și Simion nu au avut parte de același tratament din partea forului de conducere liberal. Dacă Simion a primit o sancțiune, în timp ce cei doi erau excluși din partid, în cazul doctorului Folea, Buican nu a avut curajul să le ceară colegilor săi nici măcar să-l avertizeze în vreun fel. La ultima ședință de Consiliu Județean, cea din data de 28 februarie 2019, la punctul 5 de pe ordinea de zi „Proiect de hotărâre privind rectificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea C.J. Vâlcea nr. 2 din 31 ianuarie 2019”, adică alocarea sumei de 472.558 lei (4.725.580.000 lei vechi) pentru achiziţionarea şi înlocuirea mobilierului, a mochetei din sălile de sedinţe şi din cabinetul preşedintelui C.J. Vâlcea, consilierul liberal Gheorghe Folea a votat pentru, alături de ceilalți consilieri PSD și PER.

Samoil Vâlcu: Buican face joc dublu

Încă ales județean din partea PNL, Samoil Vâlcu explică că acest joc duplicitar al conducerii PNL Vâlcea nu face bine unității partidului. ”Suntem în prag de campanie electorală pentru europarlamentare și noi stăm să ne judecăm prin instanțe. Am câștigat într-o primă etapă. Din păcate, lipsa dialogului ne-a adus în această situație. Trebuie analizat dacă noi am denigrat partidul, de ce sunt nemulţumiri, din ce cauză există tensiuni în PNL Vâlcea, de ce suntem în impas. Faptul că am votat ca nişte garaje insalubre din centrul oraşului să fie reamenajate nu poate fi nicicum considerat un act de trădare. Iată, nu mai departe de o lună de zile, un alt coleg de-al nostru a votat alături de PSD și nu s-a întâmplat nimic. De ce se lucrează cu dublă măsură? Eu știu că am conștiința curată și că am votat ca niște garaje insalubre să fie modernizate. Unde este trădarea? Eu nu am de gând să renunț la întreaga mea carieră politică pentru niște mofturi”, ne-a declarat consilierul județean Samoil Vâlcu.