Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-A VOTAT! Niciun primar nu își va mai pierde mandatul din cauza incompatibilităților

Proiectul legislativ privind modificarea Statutului aleşilor locali, iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi al cărui coinițiatori sunt și deputații PSD de Vâlcea Eugen Neață, Vasile Cocoș, Daniela Oteșanu, Ovidiu Popa și alți parlamentari PSD, a fost votat miercuri, 20 martie 2019, în ședința de plen a Camerei Deputaților (cameră decizională) și va deveni LEGE.
”După ce proiectul a fost contestat la CCR de către președintele României, iată că, reușim să îndreptăm o eroare care a făcut mult rău primarilor din țară.
Astfel, legea nr. 393/ 2004, privind statutul aleşilor locali, va fi completată la art.75, alin (2) cu un nou alineat care precizează că că „fapta aleşilor locali de a încălca legislaţia în materie privid conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum şase luni”.
După promulgarea acestei legi, niciun primar din țară nu își va mai pierde mandatul pe conflict de interese sau pentru incompatibilități din trecut.
Partidul Social Democrat își respectă promisiunile și corectează prin legi nedreptățile făcute oamenilor!”, susține deputatul PSD, Eugen Neață.