Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Băsescu nu-i dă șanse Elenei Udrea la prezidenţiale

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu crede că Elena Udrea va câştiga alegerile prezidenţiale. „Nici eu nu sunt un sustinator al sloganurilor de campanie ale Elenei Udrea. Unele sunt riscante, lasa loc la interpretari. Pe Udrea o sustin din convingere. Nu ma treceti in categoria naivilor care cred ca poate castiga alegerile. Pentru mine e important sa obtina un rezultat pe care sa se poata consolida PMP”, a spus presedintele la Adevarul Live.

Seful statului a precizat ca, dupa ce isi incheie mandatul, primul lucru pe care il face, pe 22 decembrie, este sa se inscrie in PMP.

„Sunt in viata politica din ’92, ca om politic. Am candidat din partea partidului domnului Roman, de atunci am devenit om politic. (…) Nu voi candida la functia de presedinte al PMP. Nu ma intereseaza conducerea PMP. Ce ma intereseaza in mod deosebit este sa ajut PMP sa fie un altfel de partid”, a precizat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca este nevoie de o clasa politica „extem de responsabila, mai ales in aceasta perioada”.

„Toate partidele au facut compromisuri uriase, uneori cu mine in fruntea acesui compromis. Plecand de la premisa ca politica este si o arta a compromisului, avem nevoie si de un partid care sa nu aiba agatate compromisuri. Tipul acesta de compromisuri grosiere nu mai trebuie facut. Cred ca Romania are nevoie de un partid nou. PMP este un partid nou care de-abia s-a asezat”, a adaugat presedintele.