Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Loredana Predescu: Precum, David, sunt mulți alți tineri valoroși și talentați care muncesc enorm pentru pasiunea lor, sportul și, din păcate, nu au niciun sprijin și nu știm de ei decât atunci când câștigă premii și medalii

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov și membru în Comisia pentru industrii și servicii și în Comisia pentru învățământ din Parlamentul României, a transmis un mesaj de felicitări pentru David Popovici, proaspătul campion mondial la proba de înot 200 metri liber și a remarcat că nicio televiziune nu a transmis live Campionatul.

„Felicitări, David Popovici! Ai pus steagul României pe tabela Campionatului Mondial de înot de la Budapesta și suntem mândri de tine, de munca ta și de efortul părinților tăi.
Dar, nu pot să nu remarc cum astăzi, toată România s-a trezit cu victoria unui campion mondial de 17 ani. Haideți să fim sinceri, oare câți din cei care acum transmit mesaje de felicitări cunoșteau ieri numele lui David, performanțele sale și toate piedicile pe care le-a depășit? Prea puțini cred.
Mai mult, nicio televiziune nu a considerat relevant să transmită live Campionatul, nici măcar Televiziunea Română, care este plătită din bani publici.
Precum, David, sunt mulți alți tineri valoroși și talentați care muncesc enorm pentru pasiunea lor, sportul și, din păcate, nu au niciun sprijin și nu știm de ei decât atunci când câștigă premii și medalii. La ora actuală, înotul nu este un sport căruia statul să îi acorde sprijin, spre deosebire de fotbal unde vorbim de milioane de euro și fără nicio performanță.
Unul dintre acești tineri este Vlad Stancu, colegul lui David. De cameră, de antrenamente, nu însă și de probe, deoarece acesta concurează și bate recorduri pe probele de 400 și 800 de metri.
Câți dintre dumneavoastră știți că Vlad este recent campion național la juniori, bătând la rândul său 25 de recorduri naționale?! Fiind prieteni de familie cu părinții săi, am avut bucuria de a-i cunoaște performanțele, dar mai ales eforturile aproape inumane ale părinților și lipsa sprijinului adecvat din partea statului român, grăbit în continuare să sprijine cluburi de fotbal unde doar manelele fac performanță!
Îl vom vedea pe Vlad concurând la Campionatul European de Juniori din 4-10 iulie în Otopeni unde, cu siguranță, va produce surprize plăcute!
Ocazie cu care sper ca această competiție să fie de interes măcar pentru TVR! Sunt o mulțime de tineri pentru care astfel de competiții pot fi o inspirație!
În 2021, statul a alocat doar 115 milioane de lei (aprox. 23 milioane de euro) pe care i-a împărțit la 64 de federații. Diferența până la performanță fiind suportată de părinți și mult prea puțin de către sponsori.”, a declarat Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov.