Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Băsescu despre Colectiv: Ceva nu se leagă!

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat ultimele informaţii apărute în cazul Colectiv, susţinând că ceva nu se leagă în această mare tragedie, în urma căreia 63 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Traian Băsescu a mai spus la B1TV că acel colonel STS, care susţine că drama ar fi fost provocată și că de acest lucru se știa la nivelul conducerii Ministerului de Interne, pare un palavragiu.

„Daca ma ingrijoreaza ceva este intarzierea expertizei facute la Petroșani. Ceva nu se leaga. Intarzierea in prezentarea rezultatelor expertizei de la Petrosani, deci ceva nu este in regula, probabil rezultatele experimentale nu duc la toate concluziile acreditate pana acum, nu neaparat la viteza de propagare a incendiului, ci la substantele care au rezultat din acest incendiu. Este o parere. Au murit 63 de oameni, avem o expertiza care a inceput acum o luna si totusi se tergiverseaza un raport final (…) ceva nu se leaga, cand au murit 63 de oameni, am vazut azi o declaratie a directorului institutului de la Petrosani, acolo sunt profesionistii cei mai buni pe care-i are Romania, dar cand sunt 63 de morti spui ca prin februarie o sa dam expertiza…acolo sunt de scris, si eu am fost expert al ministerului Justitiei pe probleme navale si scrii 10 pagini cu descrierea procedurii, iar evenimentul va fi descris in 3 pagini, deci sunt de scris practic 3 pagini, descrierea va avea probabil 3-4 pagini. Ceva nu leaga cu aceasta intarziere, cand sunt 63 de morti, Dumnezeu sa-I ierte, cel mai mare accident colectiv din ultimii 50 de ani cred, sa nu apara expertiza dupa ce s-au afcut toate probleme. Am fost asigurati ca s-a facut o simulare..imi vine foarte greu sa cred ca o astfel de experiza este permis sa fie amanata. Eu sunt convins ca expertii de la Petrosani stiu deja ce nu bate, ce nu se potriveste cu versiunea de pana acum”, a declarat Traian Basescu la B1TV.