Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TĂRICEANU, atac la Cioloş şi Iohannis!

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu trage cu toate tunurile în noul govern Cioloş, fiind unul dintre puţinii politicieni care atacă guvernul de tehnocraţi al preşedintelui Klaus Iohannis. De atacurile lui Tăriceanu nu scapă nici preşedintele Iohannis despre care şeful Senatului spune că a ales o formulă, care nu este nici politică şi nici corectă.

Tăriceanu este de părere că actualul guvern de tehnocrați este unul „prezidențial” și că „poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern”.

„I-am spus și președintelui în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au — ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (…) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus președintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobișnuit. Nu îl caracterizează acest zâmbet, așa, oarecum de satisfacție că ajunge președintele să fie cel care ia decizia în această privință. Și a făcut-o. A profitat de această conjunctură și a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democrație și Constituție, dar proprie președintelui”, a afirmat Tăriceanu duminică la TVR1.