Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tăricenii şi Moiseştii se bat pe cadavrul PNŢCD

Miza este una puternică şi se reduce tot la bani şi la putere: cele 47 de sedii din toată ţara ale partidului

Victor Ponta şi acoliţii săi comunişti nu plănuiau să distrugă doar PNL-ul, ci şi ceea ce a mai rămas din PNŢCD. Practic, partidele istorice trebuie să dispară, după cum vor neo-comuniştilor de azi şi se pare că nu se precupeţeşte niciun efort pentru a se duce planul la îndeplinire. Cozile de topor cu care pesediştii au încercat să distrugă partidele istorice sunt Călin Popescu Tăriceanu şi gaşca lui, de la sectorul I al Bucureștiului, condusă de Vlad Moisescu.

În timp ce Ponta urla pe toate televizoarele că USL trăieşte, o dramă se petrecea în rândul ţărăniştilor. „Adresa de e-mail a domnului Aurelian Pavelescu a fost spartă. Odată cu ea şi adresa domniei sale de Facebook. Lucrul acesta s-a întâmplat în momentul în care partenerul său (Vlad Moisescu – n.r.) îşi anunţa demisia la tv, pe postul B1. Metoda de a face politică este una, uzuală «partidelor mari», partidelor cu mize ascunse, partidelor care fac orice pentru a-şi securiza un rezultat. Acest «stil» de a face politică nu este tolerat în PNŢCD” – anunţa Dreapta Civică pe o reţea de socializare.

Pavelescu nu se lasă demis

Planul de debarcare al lui Aurelian Pavelescu din fruntea PNŢCD a dat greş. Deşi o parte din conducerea PNŢCD a demisionat şi i-a cerut şi liderului formaţiunii Aurelian Pavelescu să procedeze la fel, acesta a refuzat, acuzându-i pe demisionari de atentat la însăşi existenţa PNŢCD. Prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, 12 vicepreşedinţi şi preşedintele PNŢCD Diaspora au anunţat marţi că demisionează din conducerea formaţiunii, ca urmare a rezultatului slab obţinut în alegerile europarlamentare din 25 mai. Cei 14 lideri PNŢCD care au ales să demisioneze sunt: prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, vicepreşedinţii Maria Stavrositu, Diana Tuşa, Vlad Roşca, Vlad Naicu, Adrian Orza, Liviu Mazilu, Andrei Ignat, Marian Florescu, Eugen Milea, Răzvan Munteanu, Robert Niţu, Florin Petrescu şi preşedinţele PNŢCD-Diaspora, Nelu Neacşu, secretar internaţional la PPE.

Numai că substratul este altul. Cei 13 şi-au dat demisia doar din funcţiile de conducere, nu de tot din partid, şi odată ce Pavelescu ar fi acceptat să-şi dea demisia, gaşca lui Moisescu ar fi pus mâna pe partid şi i l-ar fi pus la picioare lui Victor Ponta. Acesta era planul, numai că a eşuat lamentabil datorită determinării lui Aurelian Pavelescu.

„Dragii mei, lucrurile se vor linişti în zilele următoare de la sine, ca după orice campanie. Peste două săptămâni sau două luni vom avea o altă percepţie. Pentru că votul la români este, în primul rând, emoţional, patetic, fără legătură cu perspectivele, dat aproape ca o înjurătură. Ceea ce contează sunt mecanismele de control şi de represiune. Despre ele ştiu numai puţini, regizorii din spatele uşilor închise. Doar unii le pot accesa, pentru că ei le-au creat şi profită, le păzesc cu bani mulţi şi cu complicităţi enorme, grupurile de putere: şi aici, unii rămân în joc, alţii sunt eliminaţi mereu; cei eliminaţi se luptă pe viaţă şi pe moarte să revină. Alţii doar cunosc aceste mecanisme şi încearcă să le înlăture. Fac parte din a doua categorie. Mulţi alţii cred că o vor recunoaşte. Aceste mecanisme de control şi preluare s-au folosit din plin şi în această campanie împotriva mea şi a PNŢCD. Nu m-au intimidat şi nici nu vor putea să o facă. Le mulţumesc tuturor ţărăniştilor şi celor care ne-au votat. Temelia partidului a fost aşezată pentru mult timp de acum înainte” – a postat, la câteva zile, Aurelian Pavelescu, care refuză să demisioneze şi să facă jocul comuniştilor.

Liderul ţărănist a anunţat că le-a făcut plângere penală celor care i-au atacat mail-ul şi se arată convins că partidul lui Corneliu Coposu nu poate fi distrus de o şleahtă de profitori oportunişti.